Judge a book by its cover

Zeven keer: bookcovers

Wat zeiden ze nou altijd? Don’t judge a book by it’s cover? Juist. Dat is dus pure onzin. Natuurlijk geloof je eerder dat een boek een goed boek is wanneer het een aantrekkelijke cover heeft. De woorden maken het verhaal goed, ja, maar de cover verkoopt het geheel eerder. Dat is wat je aantrekt wanneer je voor het eerst een boek vastpakt in de boekhandel.

Of het goed is of niet, soms is het leuk om alleen naar het uiterlijk te kijken. Net als wanneer je gaat winkelen bij de H&M en geen geld hebt. Of wanneer je in de kroeg een leuke jongens ziet staan en ergens op deze aardbol een vriend hebt. Uiterlijk is helaas gewoon best belangrijk in 2012. Vooral wanneer je een goede eerste indruk wilt maken. Ook in boekenland.

Vandaag dus zeven keer schaamteloos boekomslagen ‘checken’ alsof je in de plaatselijke kroeg staat.
Mijn favoriet? Lolita van Vladimir Nabokov. Ik heb helaas een andere versie in mijn kast staan, maar zou er geen bezwaar tegen hebben om dubbele in mijn ‘bestand’ te hebben. Wat is jouw favoriet?

(Bron? Pinterest. volg mij! Zie ‘howaboutbookcovers’)

8 Comments
Previous Post
25/04/2012
Next Post
25/04/2012

8 Comments

 • Arianne

  Zelf vind ik “The brief history of the dead” van Kevin Brockmeier het mooist. Lolita mag er ook zeker wezen! Ze mogen er allemaal zijn ;)

 • Benthe

  Lolita is ook mijn favoriet! Nog nooit gelezen dus in mijn kast zou die ook echt niet misstaan.

 • Olga

  Ik vind ze allemaal wel mooi eigenlijk, het lijkt qua kleur ook op elkaar te zijn afgestemd en daar hou ik wel van ;)

 • Jessica

  De twee laatste covers vind ik het mooist.

 • Nathalie

  Vind de eerste en de laatste 2 leuk!
  En ben het helemaal met je eens, in de bibliotheek kijk ik ook eerst naar de cover en als die me niet aanstaat is de kans groot dat ik het boek niet meeneem. Maar soms moet je een boek ook een kans geven en toch even de achterkant lezen gewoon omdat de titel je aanspreekt of de schrijver/schrijfster.

  En soms is het best jammer dat je al een boek gekocht hebt met een minder mooie voorkant en je ziet dan een heruitgave met een super mooie cover (maar wil hem dan ook nog wel eens in het engels aanschaffen mocht het boek dan vanuit het engels vertaald is naar het NL’s).

 • Naomi

  Geweldige bookcovers. Ik vind die met de jas aan de hanger en dan die twee handjes die ‘m openhouden ook wel sterk. En die met de platgedrukte lolly. Leuk altijd om te zien hoe creatief je kunt zijn met covers van boeken.

 • Masha

  Ooh jaa die Lolita cover is echt prachtig! Ik vind zelf ook altijd dat ik wel liever ga voor een leuke cover dan voor een minder leuke cover, dus het gezegde vind ik een beetje onterecht…

 • Karlijn

  Ik vind de laatste het mooist :)

Leave a Reply