Ga mee op (literaire) reis naar Le Used Book Café in Parijs

Literair reizen

De een noemt het de stad van de liefde, ik noem het de stad van de boeken. Parijs heeft namelijk genoeg plekken waar je als boekenliefhebber je helemaal thuis zult voelen. Een mooie boekhandel (we weten allemaal welke ik bedoel), een begraafplaats vol met grote schrijvers en tientallen cafés met een literair tintje. Vandaag reizen we af naar… Le Used Book Café van Merci!

Vive l’amour pour le livre

Le Used Book Café, onderdeel van conceptstore Merci, is dé plek waar je kunt eten en drinken in gezelschap van tienduizenden boeken. Op het menu staan onder andere scones, granola met fruit, bagels en gebak. En als je nou je eigen boek bent vergeten is dat probleem gauw opgelost: je mag gewoon een boek uit de collectie pakken om helemaal in stijl te lezen.

En zo kom je er:

Le Used Book Café vind je in de romantische, knusse en oudste wijk van Parijs: Le Marais. Het ligt in het 3e en 4e arrondissement, grenzend aan de Seine. Kom je met de metro kun je het beste lijn 8 nemen richting Saint Sébastien Froissart. Ook kun je er met de bus komen: lijn 20 en 65. Liever lopen? Dan vind je hieronder de exacte locatie.

Geef een reactie