Boekrecensies

Recensie: Huiver – Maggie Stiefvater

Het Centraal Boekhuis kwam elke woensdag nieuwe boeken brengen bij de uitgeverij waar ik stage liep. Zo ook deze woensdag. Ik kreeg Huiver meteen in mijn handen gedrukt. “Deze MOET je lezen!“ Er stond dus niks anders op dan lezen. Je leest hier wat ik van Huiver van Maggie Stiefvater vindt!

Waar gaat dit boek over?

Huiver gaat over Grace en Sam die elkaar ontmoeten in een winkel waar Sam een zomerbaantje heeft. Vanaf het eerste moment dat ze elkaar ontmoeten is Sam gefascineerd door Grace. Hetzelfde geldt voor Grace die gefascineerd is over Sam’s goudkleurige ogen. Ze komen haar bekend voor, van een wolf die ze elke winter in de bossen ziet lopen. De wolf die haar heeft gered toen ze werd aangevallen door een wolvenroedel. Huiver gaat over de liefde tussen Grace en Sam, en beschrijft wat ze allemaal moeten doorstaan om bij elkaar te kunnen zijn en blijven.

Maggie Stiefvater - Huiver

Het verhaal wordt per hoofdstuk vertelt door Grace of Sam, uit hun eigen perspectief. Dit kan irritant lezen zijn, zelf vond ik juist leuker om te lezen, juist de afwisseling en hoe Grace en Sam apart naar een moment keken maakt het verhaal compleet. Ook wordt per hoofdstuk duidelijk gemaakt wat de temperatuur op het moment van het verhaal is, aangezien Sam verandert in een wolf zodra het kouder wordt.

Lezen: yay or nay?

Maggie Stiefvater heeft met Huiver niet het meest originele boek geschreven. Het doet mij soms denken aan de Twilight-boeken. De relatie tussen Sam en Grace is echter goed opgezet en dat is dan ook waar het verhaal om draait. Als geheel is Huiver heel goed geschreven. Huiver heeft driehonderd pagina’s en het leest goed weg. Ik heb geen moment gedacht om het met vrije wil weg te leggen.

Op zoek naar meer recensies?

Benieuwd naar de recensie van het tweede deel, Fluister, in deze reeks? Klik dan hier!

Meer recensies howaboutabook lezen? Dat kan hier: klik!

10 Comments
Previous Post
20/08/2010
Next Post
20/08/2010

10 Comments

 • Loeder

  Toen ik begon te lezen waar het over ging, moest ik ook meteen aan twilight denken haha
  anyhow lijkt me een goed boek!

 • Laura

  Lijkt me leuk! Die zet ik ook op mijn lijstje :)

 • Jessica

  Ik heb het bij de bibliotheek gehaald,
  ga er een van deze dagen in beginnen.

 • Marit

  Lang terug gelezen op aanrader van… jou! Loved it.

 • Emma

  Mooi boek
  Aanrader voor jou;
  Perfect Chemistry – Simone Elkeles
  Must Read
  xx Emma
  ps. love your blog

 • roos

  lijkt me geweldig <3 ik hou van wolven.

 • Maggie Stiefvater – Fluister – HOW ABOUT A BOOK

  […] gebeuren. Moon – Paperback – 336 pagina’s – €16,95 – ISBN 978 90 488 0723 9 Meer?Maggie Stiefvater – Huiver Gepubliceerd op 17 mrt 2011 in categorie Bookreviews, Books, […]

 • Aurelie

  Super goed boek!!!!!!!
  een echte aanrader!!!

 • shauni

  heb hem bestelt in een boekwinkel heb al een stukje gelezen op internet can’t wait to read the te book ;D

 • an

  superboek egt heb het juist uit !

Leave a Reply