Boekrecensies

Recensie: Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger – Katy Regan

Katy Regan heeft inmiddels vele boeken geschreven, maar haar debuutroman Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger is en blijft een aanrader om te lezen! Waarom? Dat vertel ik je in deze recensie.

Waar gaat dit boek over?

Tess Jarvis en Jim Ashcroft zijn goede vrienden, hele goede vrienden. Ze kennen elkaar van hun studietijd en om het cliché compleet te maken zijn ze stiekem gek op elkaar. Als vrienden ja, maar wel friends with benefits. Totdat Tess erachter komt dat ze zwanger is…

Ze besluiten hun kindje te houden en als ‘goede’ vrienden de opvoeding op zich te nemen. Dat is beter voor het kind dan uiteindelijk uit elkaar gaan en hun vriendschap op het spel te zetten, toch?

Katy Regan debuutroman

Oke, en toen?

Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger gaat over zwangerschap, maar verwacht geen zoetsappige verhalen of wat er van een zwangerschap verwacht wordt. Tess zit bijvoorbeeld totaal niet op een roze wolk. Ze moet wennen aan het idee dat haar leven op z’n kop staat. Om dit compleet te maken komt haar ex Laurence per toeval terug in haar leven op een onwaarschijnlijke manier. Ongeacht de zwangerschap gaat ze weer met hem daten, met grappige momenten om haar zwangerschap voor hem te verbergen.

Yay or nay?

Zeker een leuke chicklit! Soms wat saaie hoofdstukken en problemen die langdradig worden beschreven, maar met een happy ending zoals een echte chicklit betaamt. Ook zie je een kant van een zwangerschap; verwarring, onzekerheid en natuurlijk dat je leven compleet op zijn kop staat. De karakters zijn door Katy Regan goed beschreven, met levendige dialogen! De vele leugens, om de zwangerschap te verbergen, zijn erg vermakelijk. Zo maakt ze iedereen op haar werk wijs dat Laurence haar vriend, en de vader van haar kind…

Het debuut van Katy Regan is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

Op zoek naar meer recensies?

Benieuwd naar de andere boekrecensies van howaboutabook? Klik dan hier!

8 Comments
Previous Post
05/08/2010
Next Post
05/08/2010

8 Comments

 • Benthe

  Klinkt erg leuk!

 • ilona

  Ohhh die wil ik hebben!!

 • chantalle

  ga zo door clau, je site ziet er top uit.

  En we gaan snel shootte voor op je site.

  (L) CC

 • Writeaholic

  Ik vond het een super boek! Vooral omdat het voor mij best wel herkenbaar is ;-)! Ik heb na jaren vriendschap nu ook een relatie met mijn beste vriend. Gelukkig ben ik (nog) niet zwanger van hem :P Zou er wel zo een boek over kunnen schrijven….

 • Laura

  Lijkt me een leuk boek! Woon jij in Almere, of was je gewoon hier aan het winkelen? :)

 • Claudia

  @Laura
  Ik woon niet in Almere, was wel de bedoeling maar uiteindelijk niet doorgegaan. Mijn ex woont daar. Je kan wel leuk winkelen in Almere! Woon jij daar dan

 • Laura

  @Claudia
  Heb ook al geantwoord op Twitter, maar ik woon inderdaad in Almere!

 • Femke

  Ben erg benieuwd naar dit boek! Had er al een recensie over gelezen dus vanaf toen in mijn wishlist maar nu helemaal!

Leave a Reply