Win!

WIN: Feministen dragen geen roze (en andere leugens)

Er was een tijd dat ik het als een geitenwollen sokken bedoening zag. Dat was ook een tijd dat ik niet wist wat feminisme nou eigenlijk betekende… maar nu zeg ik met trots dat ik ook bij de club hoor. Hoi, ik ben Claudia en ik ben een feminist!

Feministen dragen geen roze

The F-word

Weet jij eigenlijk ook niet waar we het over hebben als we het over feminisme hebben? Dan is dit boek wat voor jou! Feministen dragen geen roze (en andere leugens) is namelijk een samenstelling van verhalen van vrouwen van over de hele wereld. Zo geeft Emma Watson 10 feministische leestips voor je boekenkast, laat Saoirse Ronan zien hoe zij simpelweg feminist is en krijg je seksuele voorlichting van de meiden van Damn Honey.

Een boek met 406 pagina’s waarin het F-woord wordt aangekaart, dat hopelijk na het lezen niet meer als een ‘scheldwoord’ voelt… En jij kunt dit boek winnen!

Winnen?

Eigenlijk gaat de winactie alleen via Instagram, maar ik weet dat een aantal van mijn lezers niet op dit sociale medium zitten. Daarom exclusief voor jullie een extra mogelijkheid om te winnen! Hoe? Zo:

⤷ Laat hieronder een reactie achter dat je mee wil doen
⤷ Extra kans maken? Vertel dan welke leugen(s) jou is verteld over hoe je een man of vrouw hoort te zijn.

Zit je wel op Instagram? Like dan deze foto en volg de stappen die in de caption staan.

That’s it. Je kunt tot 1 april 23:59 uur meedoen. Succes!

6 Comments
Previous Post
27/03/2019
Next Post
27/03/2019

6 Comments

 • Inge

  Ik doe graag mee, ik ben al een tijdje erg benieuwd naar dit boek! Iets wat me nu even te binnen schiet is een gesprek dat ik had met een vriend over dat ik op een vrouw ging stemmen met de verkiezingen en dat hij het echt belachelijk vond en me voor gek verklaarde omdat ik vond dat er meer op vrouwen gestemd moest worden.

 • Marlous

  Ik ben zo benieuwd naar dit boek! Ik vind het zo jammer dat ie (nog) niet beschikbaar is in het Kobo plus abonnement, anders had ik ‘m meteen op m’n e-reader gezet. Interessante vraag ook. Niet zozeer een leugen, maar het feit dat je als vrouwen altijd tegen elkaar zegt ‘laat je even weten als je veilig thuis bent?’, of als je aan een vrouw vraagt welke ‘maatregelen’ ze neemt wanneer ze ‘s avonds in het donker alleen over straat moet lopen (telefoon bij de hand, doen alsof je belt, sleutel tussen je vingers als ‘wapen’, aan de andere kant van de straat lopen bij een tegenligger etc). Ik kan er zo een paar noemen, en ik denk dat elke vrouw wel een lijst heeft. Als je dit aan mannen vraagt (dus puur het alleen over straat in het donker) dan trekken ze hun schouders op?

  Ik vind het stom dat dat zo ingeprent is, al vanaf jongs af aan. Maar nog stommer dat het eigenlijk toch wel nodig is, dat op je hoede zijn..

 • Tamara D

  Ten eerste bedankt dat wij niet instagrammers ook een kansje kunnen wagen! Gebeurt niet zo vaak meer. Als ik heel ver terug ga naar de leeftijd 14 a 15 (ben nu 30) denk ik dat ik er toen voor het eerst mee ben geconfronteerd. Ik ben opgegroeid met 8 jongens in de straat en 1 meisje. En dat meisje kon ik gewoon niet mee. Dus was altijd met de jongens aan t voetballen, huttenbouwen, etc. Ik wilde ook geen rokjes aan enzo. En ik weet nog zo dat ik op me 15de dus met het groepje jongens in de tuin zat bij 1 van hun en er een oudere broer thuis kwam(waar ik stiekem een crush op had) en tegen mij zei: Tamara hang je nog steeds met de boys, je hoort net als andere meisjes thuis te zitten i.p.v. met hun te hangen. Je ziet toch zelf ook wel dat je een vrouw moet worden i.p.v. one of the guys. Daar ben ik zo van slag van geweest dat ik inderdaad dacht dat wat ik deed niet kon en het mijn vrouw zijn in de weg stond. Waardoor ik een tijdje inderdaad maar niet meer met ze omging, maar vrienden waar je al vanaf je 5de jaar mee buiten speelt laten je gelukkig niet zo snel los! Als ik nu terug kon had ik op dat moment stoer terug gezegd : wie ben jij om voor mij te bepalen hoe ik vrouw word?!

 • ANNA

  meisjes klimmen niet in bomen en springen niet over slootjes is mij verteld vroeger
  Benieuwd naar dit boek

 • Linda

  Ik ben echt zo benieuwd naar dit boek, maar (zoals iemand anders ook al schreef) staat ie niet op KOBO plus, dus ik zou ‘m echt ontzettend graag willen winnen.
  Alle bovenstaande dingen komen mij ook super bekend voor maar er werd (en wordt nog steeds trouwens) ook altijd tegen mij gezegd dat meisjes niet kunnen gamen. Wat echt de grootste onzin is, want ik ben zowaar nog fanatieker dan mijn vriend bijvoorbeeld, maar dát is als vrouw zijnde voor heel veel mensen ook nogal not done. Je mag niet zo luid zijn/schelden als je dan een spelletje speelt, terwijl mannen dat dat weer wel mogen.

 • Wil

  Fijn dat ik zo mee kan doen! Ik ben op dit moment met hele andere boeken over vrouwzijn bezig en ach, dan past deze er perfect bij ;-) Een eigen belevenis:
  Eh, ooit was ik vrachtwagenchauffeur en in een winkel waar ik een zware pallet met fotopapier moest brengen stond eerst een vrouw te jubelen dat “wij vrouwen’dat toch maar mooi ook konden! Tot ze er achter kwam dat het zwaar was en ze opeens omsloeg en me duidelijk te kennen gaf (ik was net in de twintig, geen kinderen ofzo) dat ik zo een verzakking zou krijgen… Juist ja, wist niet eens waar ze het over had ;-)

Leave a Reply