Boekennieuws

7 boeken die in april uitkomen

Als er een nieuwe maand aanbreekt word ik nog net niet zo sentimenteel als op oudejaarsdag wanneer de klok op twaalf uur slaat. Een nieuw begin! Daar horen de welbekende to do-lijstjes bij! Zo ook een lijstje met de boeken die ik deze maand wil lezen, maar ook zeker de boeken die gloedjenieuw in de boekhandel komen de liggen. Ik koos er zeven voor je ter inspiratie en die op mijn torenhoge te-lezen-lijstje komen te staan.

04april

 

De verwarde cavia door Paulien Cornelisse

En dan nog iets… de geweldige Paulien Cornelisse komt met een nieuw boek. Ze is misschien wel één van de weinige schrijvers waarvan ik huilend van het lachen een boek heb gelezen. De perfecte combinatie dus. Met De verwarde cavia hoop ik dat ze dit kunstje weer doet. Over het boek:

Een cavia die in een kantoortuin tussen de mensen werkt: het klinkt wat onwaarschijnlijk, maar iedereen die ook maar een blauwe maandag op een kantoor heeft gewerkt, zal de avonturen van de verwarde cavia herkennen. Van een symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot. Cavia werkt op de afdeling Communicatie. In korte humoristische hoofdstukken leren we haar en haar collega’s kennen. Stella van Human Resources. Ruud het enge hoofd van de afdeling Financiën. En Harm-Jan van de IT-afdeling, die al sinds 1999 een tamagotchi in leven houdt.

De verwarde cavia verschijnt op 13 april 2016 bij Paulien Cornelisse zelf.

Wat doen we met moeder door Martje van der Brug

Een boek dat ik heb gekozen om de uiterlijke vertoning. Theekopjes, bloesem en knalroze. Lijkt mij zo’n boek dat je in de lente leest. Op het balkon bijvoorbeeld, wel met een kleedje voor de koukleumen onder ons. Meer weten?

Dochter Dorien heeft spijt dat zij de niet-reanimerenwens van haar moeder niet heeft gerespecteerd. Oudste dochter Fiona eist dat de artsen alles doen om haar moeders leven te redden en zoon Alex, in Colombia, maakt zijn eigen opportunistische afweging. Als moeder naar een verpleeghuis moet, kondigt zij aan dat ze dan liever doodgaat. De kinderen komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Mag moeder sterven?

Wat doen we met moeder verschijnt op 4 april 2016 bij Ambo Anthos.

Altijd een Parisienne door o.a. Sophie Mas

Met dit boek heb ik zo vaak in mijn handen gestaan bij Waterstones dat het belachelijk is dat ik ‘m nog niet in mijn boekenkast heb staan. De reden? Weer zo’n musthave boek in het Engels. Leuk hoor, maar uit mijn eigen ervaring leert het dat ik het toch niet lees en puur koop voor de leuk. En daarom was ik heel blij dat er een vertaling is. Moedertaal wint het dan (bij mij) toch snel. Wil jij ook Parisienne zijn?

Een handboek voor de vrouw die stiekem een Parisienne wil zijn. Voor elke vrouw in de 21e eeuw dus. Een gids over liefde, stijl en slechte gewoontes, maar ook over de Parijse kijk op cultuur, mode en hoe je te gedragen. Tips, columns, recepten en korte handleidingen wisselen elkaar af: van de basics tot je eigen slechte gewoontes, van durven lief te hebben tot tips voor in de stad zelf. Het boek bevat meer dan 80 foto’s en illustraties, de meeste van de auteurs zelf.

Altijd een Parisienne verschijnt op 14 april 2016 bij Mo’Media.

 

02april

Aan alle jongens van wie ik hield door Jenny Han

Als er een boek is die ik je wil aanraden is het Aan alle jongens van wie ik hield wel. Ein-de-lijk wordt dit boek in het Nederlands uitgegeven én ook nog eens met de meeste perfecte omslag dat ook werd gebruikt bij het originele boek. Hier gaat het boek over:

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Aan alle jongens van wie ik hield verschijnt 4 april 2016 bij Moon.

Alles wat je lief is door Nicola Yoon

Misschien ken je het boek van Nicola Yoon ook als Everything, everything, ik wel. Ik er werd namelijk mee doodgegooid op Instagram en bij mij kan dat twee kanten omgaan – de goede en foute – en doordat het origineel zo’n mooi omslag heeft kun je wel raden waarom ik dit boek nu echt wil lezen. In het Nederlands. En ondanks dat ik dit omslag niet je-van-het vind.

Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg…

Alles wat je lief is verschijnt 6 april 2016 bij Querido.

01april

 

Carry on door Rainbow Rowell

Een nieuwe Rainbow Rowell, yes! Na Eleanor & Park ben ik opzich wel een beetje gek op Rowell geworden, maar andere boeken heb ik (nog) niet van haar gelezen. Ha. Daar wordt het dus mooi tijd voor met Carry on. Heel benieuwd naar! Jij ook?

Simon Snow wil gewoon relaxen en genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar iedereen valt hem lastig. Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest, en zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen, waar hij misschien veilig zal zijn. Simon kan niet eens blij zijn met het feit dat zijn kamergenoot en oude rivaal spoorloos verdwenen is, omdat hij zich zorgen blijft maken over het kwaad. En er zijn spoken. En vampiers. En verschrikkelijke, duivelse dingen die proberen om Simon neer te halen. Als je ‘s werelds krachtigste magiër bent, kun je nooit even relaxen en genieten.

Carry on verschijnt op 25 april 2016 bij Van Goor.

De afstand tussen jou en mij door Marina Gessner

Een nieuw boek van Blossom Books! Normaal word je heel blij van een vers geschreven boek van je favoriete auteur, ik van die van een uitgeverij. En deze boeken hebben mij eigenlijk nooit eerder teleurgesteld, dus dat ik dit boek ga lezen is een feit. Nu nog even achter komen waar het over gaat:

McKenna heeft alles voor elkaar: goede cijfers, een leuk vriendje en een toelating voor de universiteit op zak. Maar dat is niet wat ze wil. McKenna is van plan om de universiteit een jaar uit te stellen en samen met haar beste vriendin Courtney de Appalachian Trail te gaan lopen. 3500 kilometer door de wildernis van een van de noordelijkste staten van Amerika naar het zuiden, met alleen een backpack op haar rug. Als Courtney op het laatste moment afzegt, besluit McKenna de maandenlange tocht stiekem in haar eentje af te leggen.

De afstand tussen jou en mij verschijnt op 16 april 2016 bij Blossom Books.

Dat waren ze, alle zeven boeken die in april uitkomen. Zit er wat voor jou bij? En niet geheel onbelangrijk – van welke boek zou jij een recensie willen lezen?

6 Comments
Previous Post
04/04/2016
Next Post
04/04/2016

6 Comments

 • Lenneke

  Paulien en een nieuw boek… dit is nu al mijn lievelingsmaand! Dank voor de tip!

 • Katrien

  Ah die Altijd een Parisienne wil ik ook! Al was het maar om te liggen blinken op de koffietafel

 • Laura - Dagelijkse hap

  Er zitten wel een paar mooie tussen! Ik ga ze zeker onthouden :D

 • Taalkronkels #6 - LetterkronkelsLetterkronkels

  […] artikelen zijn van Adorable Books, Leave no story behind en op de valreep (vandaag online gezet): How about a book. Zelf kijk ik vooral uit naar het boek Aan alle jongens van wie ik […]

 • Charelle

  De afstand tussen jou en mij lijkt me een prachtig boek, ben daar erg benieuwd naar! Maar ik lees wel liever in het Engels, dus ik ga voor de Engelse variant! (:

 • Story addict

  De verwarde cavia MOET ik lezen. Ik vond haar vorige boeken (boekjes) ook echt geweldig, en ik vind de titel in dit geval alleen al tof! En daarnaast: cavia’s rule! ;p

Leave a Reply