Muziek tijdens het lezen, yay or nay?

Lezen

Ken je dat? Zit je lekker te lezen, word je enorm afgeleid door het ‘echte’ leven. Als je in de trein zit bijvoorbeeld. Of, mijn absolute favoriet: als iemand naast je op de bank aan het gamen is en het een na het andere schot om je oren vliegt. Zit jij net weg te zwijmelen bij je hoofdpersonages die op het punt staan hun liefde aan elkaar toe te geven, zorgen de omgevingsgeluiden ervoor dat je je midden in een bloedbad bevindt. Tja.. wat dan? Ik heb de oplossing voor je: muziek voor tijdens het lezen!

DOOR MONISHA VAN HETEREN

muziektijdenshetlezen

Stilte graag

Ik vind het heerlijk om met een muziekje op te lezen. Het zorgt ervoor dat ik me nog beter in kan leven in de personages en de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Een fijne bijkomstigheid is dat ik me kan afsluiten van alle nare omgevingsgeluiden. Het ene leesgenre leent zich er wel beter voor uit dan het andere. Als ik contemporary boeken lees, vind ik het heerlijk om bijpassende muziek te luisteren, terwijl ik bij sci-fi het liefst weer in stilte lees.

Klinkt als (boeken)muziek in de oren

Nu kan het zo zijn dat je muziek luisteren juist vindt afleiden tijdens het lezen. Dat begrijp ik heel goed. En muziek luisteren hoeft dan natuurlijk ook echt niet. In stilte lezen is ook heel fijn. Maar mocht je nog op zoek zijn naar een manier om jezelf af te sluiten van je omgeving of gewoon fijne muziek voor tijdens het lezen, dan heb ik nu de perfecte lijst voor je samengesteld. Een tip: luister deze lijst bij een contemporary of feelgood boek.

P.S.

Monisha, ook wel bekend als Bookstagammer @booksanddreamsnl, is de nieuwe aanwinst bij howaboutabook! Meer over haar weten? Dat kan je hier lezen in het artikel over leuke Bookstagrammer om te volgen: Klik dan hier.

Luister jij ook muziek bij het luisteren? En wat luister je dan het liefst? Wij zijn benieuwd!

Geef een reactie