Bookstagrammers om te volgen #1

#bookstagram

Een leuk onderdeel van Instagram is het in contact komen met andere Instagrammers. Het heet niet voor niets een sociale medium. Wie zijn nou echt leuk om te volgen? Om de twee weken stel ik je voor aan drie Bookstagrammers. Je komt erachter wat voor boeken ze lezen, welke stijl in foto’s ze hebben en waarom het leuk is om hen te volgen. Klaar voor?

@booksanddreamsnl

We trappen af met de zesentwintig jarige Monisha. Ze beschrijft haar stijl zelf als minimalistisch met veel wit. Dat is niet helemaal waar: de basis van de foto’s van deze boekenwurm is inderdaad minimalistisch en wit, maar de hoofdpersonage is kleurrijk. Hier draait het uiteindelijk om: het boek in beeld brengen. Met het contrast van minimalisme en kleur heeft Monisha daar een mooie balans in gevonden.

Waarom het leuk is om Monisha op Bookstagram te volgen? De diversiteit van de boeken die zij leest. De ene keer een young adult, de andere keer een roman. Monica is ook niet vies van een leuke chicklit en/of new adult boek. Vooral het plezier van het lezen komt voornamelijk in haar foto’s naar voren. En dat is aanstekelijk.

Laat je verder niet afschrikken door de volgers die zij heeft. De foto’s op deze #Bookstagram halen gemiddeld tussen de 120-180 likes. Dat is hoog, maar vooral veel belangrijker dan het aantal volgers. En niet te vergeten: ze is pas in september 2017 begonnen. Leuk weetje: ze groeide in de eerste twee maanden met 1000 volgers. Niet slecht voor een beginner!

Monisha volgen? Dat doe je hier: @booksanddreamsnl.

@readabooknl

Bookstagrammer Lyanne heeft met ruim 2900 volgers één van de grootste Nederlandstalige #Bookstagram. Wat begon als een boekenblog – waar ze nog steeds voor schijft – is haar Instagram account een waardige aanvulling voor haar leesavonturen. En dat niet alleen: ze deelt met enige regelmaat ook foto’s uit haar privé collectie. Haar volgers weten niet alleen wat ze leest, maar ook wie de dame achter @Readabooknl is.

In het wereldje van Bookstagram doet iedereen een beetje van hetzelfde. Ze lezen vooral dezelfde boeken. Het leuke aan Lyanne is dat ze bij zichzelf blijft en leest wat zij wil lezen, voornamelijk volwassen literatuur. Een aanwinst voor uitgeverijen die geen young adult boeken uitgeven. Tuurlijk, je maakt haar op z’n tijd ook blij mee met dit soort boeken, maar haar grote liefde is en blijft een goede thriller.

Lyanne volgen? Dat doe je hier: @readabooknl.

@ohmybookstagram

De Nederlandse Lisanne heeft een indrukwekkend aantal volgers. Met ruim 4500 volgers van over de hele wereld deelt ze dagelijks meerdere boekenfoto’s. Deze zijn ook direct als een Lisanne-foto te herkennen. Op het moment is haar stijl herfstachtig warm. Pompoenen, herfstbladeren en warme sokken: ze weet precies hoe ze de lezer kunt inspireren om warm op de bank te gaan lezen. Heerlijk. Ik kan nu al niet wachten tot ik thuis ben…

De boeken die Lisanne leest zijn voornamelijk in het Nederlandse vertaalde boeken. Haar volgers van deze Bookstagrammer zijn namelijk grotendeels Engelstalig en zo kan zij ook meepraten met de boeken die in de internationale boekenwereld worden gelezen. De caption, het bericht onder de foto, is daarom ook in het Engels geschreven. Haar doelgroep is dus niet alleen beperkt tot ons kikkerlandje, maar laat je daar niet door afschrikken: Lisanne is de Nederlandstalige lezer niet vergeten en post gewoon de Nederlandse edities van deze boeken!

Lisanne volgen? Dat kan hier: @ohmybookstagram.

Loop je zelf ergens tegen aan? Ontbreken er Bookstagrammers in dit rijtje? Laat het vooral weten! Je bent welkom in de reacties. Liever persoonlijk? Dat kan hier.

  1. Boekenvanbritt schreef:

    Super leuk! Hopelijk zit ik in een van de volgende lijsten!

  2. Lea schreef:

    Yay, leuk dit!

  3. Marieke schreef:

    Wat een tof artikel! Ik volg alle drie de accounts al en ze maken echt prachtige foto’s :)

comment hier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: