Oh, for the love of Gilmore Girls (and books)

Kijken

Bron: Netflix

Stars Hollow, Luke’s koffie, Dragonfly Innn en Yale. Een paar plekken waar ik in mijn tienerjaren graag kwam. Where you lead was de soundtrack van mijn leven en ik was dagenlang aan het oefenen om heel snel te praten. Mijn leven draaide om een televisieserie. Ik kwam uit de (boeken)kast als lezer en dronk koffie terwijl ik dat helemaal niet lekker vond. Ik ben nu dan wel een echte koffiedrinker en heb inmiddels genoeg geld heb om boeken te kopen, toch ik heb me al in tijden niet meer ‘Rory’ gevoeld. Daar komt verandering in want mijn meest favoriete fictieve mensen komen terug: de Gilmore Girls!

Mocht je onder een steen hebben geleefd de afgelopen maanden dan vind ik het niet meer dan eer om jou het heugelijke nieuws te mogen vertellen: Gilmore Girls komt terug! Iedereen met Netflix mag nu een gat in de lucht springen want zij hebben het mede mogelijk gemaakt dat we weer onze nodige dosis koffie en boeken met de Gilmore Girls kunnen innen. Dit is wat we tot nu toe weten:

Wie?

Ja, wie niet? Lorelai en Rory sowieso. Luke!!! Sookie is ook van de partij. Emily Gilmore. De grote afwezige is helaas Richard Gilmore die in het echte leven niet meer is.

Wat?

Dat er nieuwe afleveringen komen is een feit maar daar zitten nog wel wat haken en ogen aan. Er komt namelijk geen nieuw seizoen. Gilmore Girls: A Year In the Life bevat vier losse afleveringen en daar blijft het ook bij. Niet getreurd: elke aflevering duurt maar liefst anderhalf uur!

gilmoregirls_square_010_rgb_v1

Bron: Netflix

Waar?

Stars Hollow natuurlijk! En Netflix om het écht te kunnen kijken. Je kunt daar nu ook alle oude afleveringen kijken om weer helemaal in het sfeertje te komen.

Wanneer?

25 november mensen, 25 november. Zet het in je agenda. Het valt trouwens op een vrijdag dus kruis voor de zekerheid het hele weekend maar door.

Wat nog meer?

De jacht naar de mythische laatste vier woorden is bijna voorbij. Voor wie niet weet waar ik het over heb: de schrijver van de serie hadden vier woorden klaarstaan om de laatste aflevering ooit mee af te sluiten. Dat ging dus mooi niet door. Waarom? Het laatste seizoen is door heel iemand anders geschreven. De beroemde onbekende woorden nu dus eindelijk uitgesproken. Oy with the poodles already! Zeggen die laatste vijf bovenstaande woorden je niets? Ik verwijs je door naar seizoen twee, aflevering 22.

Er komt dan geen nieuw seizoen maar we gaan met de nieuwe aflevering wel de seizoenen door met de dames. We beginnen met Winter, overigens niet in Stars Hollow zelf maar in Londen waar Rory woont, en daarna volgen op logische volgorde Spring, Summer en Fall.

Waar ik het meest naar uit kijk? Dit:

En dit:

En last but not least: het gesprek van de dag en waarom je dit nu leest, de trailer der trailers. Perfect met een kopje koffie!


Dit was het voor nu. Ik ben er voorlopig nog niet over uitgepraat maar om het geheel in stijl af te stuiten heb ik mijn vier brandende laatste woorden voor je: is het al november?

 1. Lore schreef:

  Ik kan niet wachten! Binge-watching de volledige serie? Wees maar zeker!

 2. Jantine schreef:

  Zoveel zin in! Ik ben van de week eindelijk begonnen met terug kijken van de originele serie, en hij is nog leuker dan ik me herinnerde =D

 3. Vivian schreef:

  Ik ben nog maar net begonnen met seizoen 1, dus hopelijk heb ik de hele serie gezien tegen de tijd dat deze op Netflix komt en kan ik meteen door!

 4. […] Oh, for the love of Gilmore Girls (and books) – Howaboutabook […]

 5. Sarah schreef:

  Yes, yes, yes! 25 november staat in het groot in de agenda! Momenteel alle afleveringen aan het herbekijken op Netflix. Zalig. Pure nostalgie :)

comment hier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: