De favorieten van Karin Slaughter

Lezen

De queen of crime Karin Slaughter heeft een nieuw boek geschreven. En niet zomaar een boek, een nieuw Will Trent-boek: Verborgen. Om het nieuwe boek te vieren kwam Slaughter speciaal naar Amsterdam en wij hadden de eer om haar te mogen spreken. Een interview dat per ongeluk een ode werd aan alle favorieten in het leven van ons eigen favoriete thrillerschrijfster.

Literaire favorieten


Naast het schrijven van boeken leest Slaughter veel boeken in haar vrije tijd. Haar favoriete genres? Non-fictie en (natuurlijk) thrillers. Momenteel leest ze een boek van Stephen King en haar favoriete schrijvers op het moment zijn Mo Hayder en Jon Krakauer. Handig om te weten voor die momenten wanneer je even niet weet wat je moet lezen!

Schrijf favorieten


Alle boeken van Slaughter zijn in de stilte van de natuur geschreven. Een plek waar geen afleiding is, zelfs niet van de televisie of van mensen die ze graag ziet. Voor twee tot drie weken sluit ze zichzelf op in een hutje in het bos en zet ze haar leven op pauze. En dan komen al onze favoriete karakters tot leven. De stilte is er overigens niet voor lange duur, één van de reden waarom ze niet in het openbaar schrijft: Slaughter praat hardop tijdens het schrijven…

Internet favorieten


Passenger Shaming is één van de dingen waar ze niet over uitgepraat raakt. Het is een pagina op Instagram en Facebook over vliegtuigpassagiers waar je écht niet naast wil zitten. Van het knippen van nagels in het vliegtuig tot vreemde voeten in je nek. “Ik vind het geweldig als mensen verschrikkelijk zijn, daar kan ik echt van genieten” vult ze aan. Nu weten we waarom ze zo goed is in wat ze doet!

Andere favorieten


Motherfucker is het favoriete woord aller tijden van Karin Slaughter. Echt waar. Je leest het goed. Ze heeft dit ooit gezegd toen ze te gast was bij College Tour en toen wij vroegen of dit nog steeds zo was hoefde ze niet te twijfelen en zei “Absoluut!”.

De favorieten van Karin Slaughter is eerder gepubliceerd op de blog van Kobo, geschreven door Claudia de Graaf.

  1. Sanne schreef:

    HOE tof dat je gewoon Karen Slaughter geinterviewd hebt!

  2. Lisa schreef:

    Wow, wat fijn! En grappig van Motherfucker, haha.

  3. Sanne schreef:

    Wauw heel tof dat je gewoon Karin Slaughter hebt ontmoet en geïnterviewd hebt!!

comment hier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: