Waarom de herfst het perfecte seizoen is om te lezen

Lezen

Is de herfst ook jouw favoriete seizoen om in een boek te verdwijnen, met op de achtergrond het geluid van de regen? Heerlijke druilerige dagen die perfect dienen voor onbeperkte leesdagen. We hebben nog 53 dagen tot de herfstbladeren plaatsmaken voor sneeuw, daarom een lijstje waarom de herfst het perfecte seizoen is om te lezen…

Best of both worlds

Regenachtige, koude dagen waar je zonder schuldgevoel de hele dag binnen wilt blijven om te lezen. Onmogelijk om de hele dag in bed te liggen? Het is nog lang geen winter en de kou valt nog wel mee: buiten lezen in herfstsferen (lees: de bladeren van de boom op de grond en een warme sjaal) is echt geen straf.

Meer tijd om te lezen

De discussie over de wintertijd is weer in volle gang. Vanavond is het weer zover: de klok gaat een uur terug, waardoor je deze zondag een uur langer in bed mag blijven liggen. Maar je kunt natuurlijk dit uur ook besteden aan het lezen van een boek. Ook de avonden worden korter. De behoefte om wakker te blijven, omdat het buiten nog licht is, is niet meer. Kruip vooral om 20.00 uur je bed in om te lezen. Niemand kijkt er raar van op en je boekenstapel maakt ruimte voor nieuwe boeken!

Boeken, boeken en nog meer boeken

Over nieuwe boeken gesproken: het is hoogseizoen in boekenland. De mooiste, leukste en de meeste boeken verschijnen deze maanden. Iedereen komt langzamerhand terug van vakantie, de scholen gaan open en het normale leven begint weer. En natuurlijk de feestdagen, een mooiere aanloop krijg je niet. Het biedt genoeg keus om het welbekende verlanglijstje mee aan te vullen.

Gezelligheid ten top

Thee/koffie/warme chocolademelk – streep door wat voor jou van toepassing is – smaakt veel beter met het uitzicht van buiten, waar het regent en jij droog en warm binnen zit te lezen op de bank. En dekentjes. Er bestaat geen beter gevoel dan met een dekentje op de bank te liggen. In het bijzonder met een boek in je hand. Zonder dat alles plakt van de warmte.

Literaire verjaardagen

Leuk om te weten: grote literaire schrijvers zijn in de herfst geboren. Bijvoorbeeld F. Scott Fitzgerald, Mark Twain, Oscar Wilde, E.E. Cummings, Emily Dickinson, Sylvis Plath, Stephen King, C.S. Lewis, William Faulkner, Jane Austen, Fjodor Dostojevski en Jandy Nelson. Dus een leesfeestje waard!

Ben jij ook zo’n liefhebber van de herfst?

Geef een reactie