That’s what writers read

Lezen

Stel dat je alle boeken uit je boekenkast hebt gelezen en toe bent aan een nieuw boek, bij wie klop je dan aan voor de perfecte boekentip? Ik kan het me eigenlijk niet voorstellen, alle boeken in huis gelezen en wel, maar je weet maar nooit. Daarom een nieuwe That’s what they read, de schrijverseditie. Want aan hen zou ik mijn nieuwe favoriete boek en tip vragen. Dan weet je zeker dat je goed zit. Kijk, lees en noteer!

Kim van Kooten

Hanya Yanagihara zie ik vaak langskomen bij lezende schrijvers, zo ook bij de verliefde Kim van Kooten. Ze kan namelijk niet stoppen met denken en praten over Een klein leven. Ik denk dat dit een heel mooie aanrader is. Noteer jij ‘m?

Jenny Han

Emma Cline is nog zo’n schrijver die de hele wereld leest. Jenny Han ook, zij heeft onder andere De meisjes op haar nachtkastje liggen. Heb jij dit boek al gelezen?

Leigh Bardugo

Goed nieuws: Leigh Bardugo heeft weer een boek ‘af’. De eerste versie ligt bij de uitgever. En wat doe je als je zoiets groots hebt afgevinkt van je to do-lijst? Vieren met een nieuw boek (en bijpassende koffer).

Pepijn Lanen

Faberyayo/Pepijn Lanen eet zijn ontbijt in het paradijs. Met zo’n zwembad op de achtergrond begrijpen we dat natuurlijk wel. Hij leest Oblomov van Ivan Gontsjarov, een klassieke Russische roman. To read or not to read?

Rainbow Rowell

Een aanrader van niemand minder dan Rainbow Rowell. Ze las Station Elf van Emily St. John Mandel, een boek dat al een tijd op mijn leeslijst staat.

Esther Verhoef

Een bookhaul van Esther Verhoef. Het nieuwe boek van Jonathan Safran Foer, Hier ben ik is ein-de-lijk verschenen.

Simone van der Vlugt

Heb je dit boek al in de winkel zien liggen? Het Nest is werkelijk prachtig van buiten. Glimmend goud en (mint)groen. Houd ik van. Simone van der Vlugt geniet nog even van de nazomerse zon en dat ziet er zo uit:

Lezende schrijvers, ik houd er van. Ik zit weer vol inspiratie. Welk boek wil jij nu écht lezen?

 1. Sanne schreef:

  Zo leuk om te zien!

 2. Katrien schreef:

  Ok, Een klein leven, Meisjes, Het nest, Hier ben ik en Station Eleven meteen op mijn leeslijst gezet. Nu nog tijd vinden om te schrijven :)

 3. Inge schreef:

  Het nieuwsgierigst ben ik naar ‘De meisjes’!

 4. Natiza schreef:

  Instagram foto’s willen niet laden :(

 5. Marcia schreef:

  Station Eleven is zo goed! <3

 6. Kim schreef:

  Heerlijk deze dosis inspiratie! Ik ben zelf bezig met het boek: Don’t get mad, get wise.
  Ik kwam het boek tegen in Engeland tijdens mijn vakantie en was erg benieuwd naar het verhaal.

  Ik ben nu 3 weken aan het lezen en heb zoveel inzichten gekregen. Oepsie haha!

comment hier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: