Een boeken explosie in huis

Interieur

Er zijn dagen dat ik thuis kom en dat de boekenliefde van mijn huis afspat. Ik houd van rommel, overal boeken; een huis waarin geleefd wordt. Overal liggen boeken. Vanzelfsprekend naast mijn bed en in mijn boekenkast, mijn eettafel ligt er ook vol mee en in de keuken vind je een verzameling kookboeken, het kastje van de televisie is omgetoverd als boekenkast en in de badkamer liggen er zelfs verdwaalde boeken. Een explosie van boeken, maar ik houd ervan. Ik kom binnen en ik ben thuis. Daarom nog meer heerlijke plekken waar je jouw boeken kunt opbergen in plaats van de oude, vertrouwde boekenkast.

Boeken all over the place

Ondanks dat ik veel van boeken houd heb ik ook flinke verzameling tassen, schoenen en kleding. Mijn vader zei altijd dat ik geen kleed nodig had in mijn kamer, een vloer vol kleding van mijn alternatief. Toch vind ik boeken veel mooier staan op de vloer. Een soort kleed van boeken. Interieur stylist Emma Hos en Urban Outfitters laten hiermee zien hoe je dat heel mooi kunt toepassen in je eigen huis:

305665_Storebackegatan_12D-19.JPG-1024x684

Foto: Emma Hos


34765743_020_h

Foto: Urban Outfitters

 

Het belangrijkste kastje naast je bed

Heb je geen nachtkastje om je boeken op neer te leggen? Gebruik dan je favoriete boeken als nachtkastjes! Oke, oke, je grootste liefdes zou ik niet onderop leggen maar de mooiste zijn perfect om uit de boekenkast te pakken en als pronkstuk naast je bed te zetten.

37962461_020_b

Foto: Urban Outfitters

SFDA2A0E22B48014E80B3DD10AE7562C772

Foto: Emma Hos

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Wat dacht je van een leuke koffer. Waarvoor moet je dat ding anders gebruiken als je niet met vakantie gaat? Juist, boeken zijn ook een soort van vakantie (en bagage). De ideale vakantieplek voor je boeken! Dit is dan wel een heel ouderwetse koffer maar mooi is het wel!

Wat is de meest gekke plek waar jij je boeken opbergt in huis?

 1. Yolande schreef:

  In mijn kamer in Leiden heb ik te weinig ruimte voor een boekenkast. Dus heb ik allemaal rommelige stapels neergelegd op een van mijn kastjes. Het staat hartstikke leuk! Inderdaad een beetje rommelig, maar je ziet mijn liefde voor boeken er goed in terug en het staat ontzettend leuk. Ik zou ook graag mijn boeken als nachtkastje willen gebruiken. Dat vind ik echt een leuk idee!

 2. Elke schreef:

  Bij mij liggen en overal stapeltjes op de grond wegens boekenkastruimte-tekort. Het heeft wel iets, maar niet zo mooi gestijld als ik de foto’s hierboven :-)

 3. Vivian schreef:

  Superfijne foto’s! Ik zou dit ook best fijn vinden, gewoon lekker overal mooie stapels boeken!

 4. Karlijn schreef:

  Ooh, zo’n stapel tegen de muur is leuk! Maar er staan al zo weinig boeken in mijn boekenkast, als ik het ergens anders ga neerzetten, is mijn kast binnen no-time leeg :’)

 5. zwartraafje schreef:

  Ik denk dat ik de hele tijd de neiging zou hebben om die boeken in een kast te gaan leggen. Er mogen best wel wat spulletjes op onze kasten en tafels liggen hoor – maar zodra het teveel wordt kan ik niet meer tot rust komen in een ruimte. Het merendeel van mijn boeken staat dan ook in onze boekenkasten-muur. Toch liggen er af en toe ook verschillende stapeltjes wanneer ik blogposts aan het voorbereiden ben. Zelf vind ik het dan nadien vooral erg leuk om die opnieuw op hun vaste plekje te leggen.

comment hier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: