Bookstagrammers om te volgen #2

#bookstagram

Stel dat je alle boeken uit je boekenkast hebt gelezen en toe bent aan een nieuw boek, bij wie klop je dan aan voor een passende leestip? Bij een Bookstagrammer met jouw smaak, natuurlijk! Handig dus om te weten wat zij lezen, welke stijl in foto’s ze hebben en waarom het zo leuk is om hen te volgen. Een soort speed daten maar dan met boekenliefhebbers. Dit zijn de drie Bookstagrammers van deze week!

@bealeest

Veellezer Bea houd je op de hoogte van alle boeken die zij leest. Dat zijn er veel, kan ik je zeggen. Met een leesdoel van 200 boeken heeft ze al 90% weggewerkt. En dat bedenken dat oktober nog niet voorbij is. Als iemand een perfecte naam op Instagram heeft, is dat sowieso Bea. Wat kan die meid lezen! Voordeel voor ons dat ze al deze boeken omtovert in leestips mét uitgebreide recensie in de caption. Zo weet je dus niet alleen hoe het boek eruit ziet, maar ook of het daadwerkelijk reading material is.

Voor een Bookstagrammer die pas midden februari is begonnen, heeft Bea best wat volgers verzameld. De teller zit nu op ruim 1100 volgers en haar foto’s krijgen tussen de 130-200 likes. En dat terwijl ze niet meegaat met de Young Adult-stroom, een grote doelgroep op Instagram. Je moet haar dus volgen voor de volwassen literatuur.

Bea volgen? Dat kan hier: @bealeest.

@lynnstabooks

Boeken, boeken en nog meer boeken: Lynn houdt ervan! Haar leven draait zo’n beetje om het lezen. Overdag werkt ze bij een uitgeverij ergens in Amsterdam, in de avond leest ze de ene young adult boek na de ander. En wat dacht je als ze op reis is? Dan zoekt ze gewoon een leuke boekhandel op om even rond te neuzen. Ik weet al waar ik heen wil als ik de volgende keer in Stockholm, Valencia en Londen ben…

Lynn is trouwens ook actief op Stories. Hier neemt ze je mee in het dagelijkse leven van een allround boekenliefhebber. Dat hoeft niet altijd met een boek op de bank te zijn. Een feestje hier, een etentje daar… Deze Bookstagrammer is het voorbeeld dat je niet altijd met je neus in de boeken hoeft te zitten als je graag van lezen houdt. En dat maakt de Bookstagram van Lynn net wat persoonlijker!

Lynn volgen? Dat kan hier: @lynnstabooks.

@serendipity_books

Marjolein van Serendipity Books leest van alles. Van young adult boeken, thrillers tot aan chicklits. Een goed voorbeeld van dat het niet uitmaakt wat je leest, als je maar leest wat je leuk vindt. Dat vergeten we denk ik soms en dat is jammer. De chicklit bijvoorbeeld, zowat een vergeten groente in de boekhandel. En als ze er zijn, hebben ze ergens achterin een eigen kast(je) met de bekendere boeken. Bij deze Bookstagammer hoef je gelukkig niet ver te zoeken!

De stijl van Marjolein verschilt per seizoen. Nu het volop herfst is, worden de kaarsjes en warme dekens uit de kast gehaald. Voeg daar een paar mooie herfstbladeren aan toe en de perfecte herfstsfeer is compleet. Een Bookstagrammer die de knusheid van het lezen naar voren brengt, daar houden we van!

Marjolein volgen? Dat kan hier: @serendipity_books.

Meer lezen?

Meer over #Bookstagram en andere Bookstagrammers lezen? Je kunt alle artikelen over deze wondere boekenwereld op Instagram lezen op: deze pagina.

Loop je zelf ergens tegen aan? Ontbreken er Bookstagrammers in dit rijtje? Laat het vooral weten! Je bent welkom in de reacties. Liever persoonlijk? Dat kan hier.

Geef een reactie