De wondere boekenwereld op Instagram

#bookstagram

Bookstagram is al een tijdje hot and happening. De liefde voor het boek wordt dagelijks met trots gedeeld, de een nog mooier dan de ander. Het zogenaamde stoffige imago van boeken is een mythe en dat bewijst #bookstagram keer op keer. Maar eh… wat houdt dat eigenlijk in? Ik vertel je alles over de wondere boekenwereld op Instagram!

Bookstageschiedenis

Als we het over Bookstagram hebben, hebben we het in eerste instantie over een hashtag. Zo’n 19 miljoen foto’s geleden werd met #Bookstagram de eerste foto geplaatst op het sociale medium. Deze tag is gekozen om aan te duiden dat het om een boekgerelateerde foto gaat, niets meer of minder. Vandaag de dag is het wel iets meer dan alleen een hekje voor een woord en staat het voor een internationale community van boekenliefhebbers op Instagram. De naam is – natuurlijk – een samenvoegsel van het Engelse books en Instagram. Een soort ship name als je het mij vraagt: twee dingen die perfect samengaan.

Doe het shelfie

Het allerleukste is misschien wel dat iedereen mag meedoen, het is absoluut geen elitair boekenclubje. Je hoeft geen honderden boeken gelezen te hebben om erbij te horen. Het enige wat je moet doen is een Instagram-account aanmaken. Je kiest een naam (hoeft niet per se boekgerelateerd te zijn) en plaatst een foto van een boek. Welkom, je bent nu onderdeel van de wondere boekenwereld die #Bookstagram heet!

Het perfecte boekenplaatje

Twijfel je nog om jouw leesavonturen te delen en kijk je het liever eerst af van anderen? Dat kan ook. Kijken naar andere lezende boekenliefhebbers is minstens zo leuk! Maar laat je comfortzone je niet tegenhouden. Ook in jou schuilt een (boeken)fotograaf! Je kunt je geen beter model wensen: een boek is erg fotogeniek en je hoeft geen rare capriolen uit te halen om haar te laten stralen. (Maar dat mag natuurlijk wel!) Nog een tip: vergeet niet met hashtags te spelen (wait, what?) zodat andere lezende liefhebbers je kunnen vinden – en niet geheel onbelangrijk: jij hen! Zal ik je daar volgende week meer over vertellen?

Ja, je leest het goed. Volgende week ga ik je meer vertellen over het online boekenwalhalla op Instagram. En de week daarna ook. Een soort handleiding, om jou op weg te helpen, van boekenplaatjesmaker tot een heuse Bookstagrammer (mét volgers!). Voor in je agenda: elke donderdag een nieuw artikel!

Je kunt me natuurlijk volgen op Instagram! Naast mijn leesavonturen houd ik je ook op de hoogte rondom bookstagram.

  1. Sophie schreef:

    Zo leuk! Jouw foto’s zijn altijd zo mooi. :-)

  2. Tof!

  3. Luna schreef:

    Yeah!

  4. Elske Leest schreef:

    Wat een geweldig artikel, zeg! De vormgeving is ook werkelijk prachtig :) Ik kijk nu al uit naar die van volgende week…

comment hier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: