Ashleylynn.nl over boeken en zo

Lezen

De leukste mensen om mee te praten zijn mensen die van lezen houden. Mijn favoriete blogger sinds de middelbare school (ja, echt waar) en ex-huisgenoot (ook waar) Ashley houdt ook van boeken. Op haar blog kun je bijvoorbeeld fijne recensies vinden en de beste redenen waarom je Harry Potter moet lezen (guilty). Ze is de perfecte persoon om mee in gesprek te gaan over boeken. Daarom besloot ik al mijn vragen gewoon aan haar te stellen. En dit zijn haar antwoorden.

Welk boek ben je nu aan het lezen?
Op dit moment liggen er drie boeken op mijn nachtkastje en kijk ik gewoon ‘s avonds waar ik zin in heb. Het laatste boek waar ik in begonnen ben is het boek Walden van Henry Thoreaux, een beroemde Amerikaanse schrijver uit de negentiende eeuw. Hij heeft twee jaar en twee maanden in een huisje verwijderd van de samenleving gewoond en in dit boek schrijft hij over zijn ervaringen. Hoewel hij het in de negentiende eeuw schreef, lijken zijn observaties over de maatschappij nog ontzettend relevant. Heel interessant, ik kan het aanraden!

Wat is je favoriete boek op dit moment?
De onmogelijke vraag… Stiekem had ik gehoopt dat deze er niet tussen zou zitten, haha! Beetje naïef natuurlijk. Laat ik gewoon het laatste boek noemen waar ik helemaal in op ging en dat ik echt niet weg kon leggen: De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren van Haruki Murakami. En non-fictie: het boek Eating Animals van Jonathan Safran Foer. Hier heb ik heel veel van geleerd en het heeft me geholpen met het onder woorden brengen van mijn overtuigingen. Iets wat ik erg waardevol vind aan een boek!

Welke boekhandel koop je graag je boeken?
Helaas (en dit vind ik oprecht heel erg jammer, want ik had ze graag gesteund!) is er in de stad waar ik woon geen echte boekhandel meer te vinden. In plaats daarvan ga ik nu vaak langs verschillende tweedehandswinkels. Niets fijner dan op een zaterdagmiddag uren lang langs de verschillende boekenrekken te struinen en dan naar buiten te komen met een gigantische stapel boeken voor maar een paar euro. Wanneer ik een boek toch niet goed vind breng ik het na een tijdje terug voor de volgende en anders leen ik het vaak uit aan vriendinnen. Als ik nieuwe boeken wil kopen, dan doe ik dat graag in een andere stad waar ze wel een boekhandel hebben of anders het liefst online via thebookdepository.com. Je moet vaak even wachten (soms kan het twee weken duren voordat het boek is bezorgd), maar verder vind ik de service erg goed.

Wie is je favoriete schrijver?
Ook al zo’n lastige vraag! Onmogelijk om te kiezen. Nederlandstalig: Boudewijn Buch en Harry Mulisch. Anderstalig: J.K. Rowling en Haruki Murakami. Verder ga ik door een “Yeats” fase, hij schreef prachtige gedichten.

Welk boek wil je graag nog lezen?
Zo ontzettend veel! Maar op dit moment het boek Wild van Cheryl Strayed. Ik ben ook erg benieuwd naar de film.

Wat is je perfecte lees-situatie?
Het liefst lees ik op vakantie, op een ligstoel in de zon. Heerlijk! Maar helaas, ik kan niet elke week op vakantie natuurlijk, haha. Thuis lees ik het liefst voor het slapengaan.
Vanwege mijn studie schiet het er vaak bij in, maar ik hoop dat als afgestudeerd ben ik weer wat meer plezier krijg in lezen.

Tot slot, wat is je favoriete quote?
Poeh, echt een favoriete quote heb ik niet denk ik. De boeken van Murakami zitten vol mooie zinnen en bijzondere metaforen. Te moeilijk om er eentje te moeten kiezen! Deze quote vind ik wel erg mooi:

‘Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?’.

– Albus Dumbledore (J.K. Rowling)

Over boeken en zo is een nieuw rubriek waar boekenliefhebbers aan het woord zijn over, jawel, boeken. Bijvoorbeeld bloggers, schrijvers of lezers zoals jij. Laat dus weten wie jou aller-allerleukste boekenliefhebber is en misschien stel ik diegene het hemd van het lijf over boeken en zo.

 1. Ashley schreef:

  Je hebt er echt een leuk stukje van gemaakt, dankjewel Claudia! En dankjewel voor de complimenten! Haha, ik moest gelijk weer even denken aan onze rit naar de Ikea door de sneeuw… maar we zijn er wel gekomen! ;)

 2. Eva schreef:

  Wat onwijs leuk deze rubriek! <3

 3. Joanydvv schreef:

  Wat een leuk artikel – ik ben meteen een kijkje gaan nemen op haar blog en vind het een erg leuke site. Dus bedankt voor de tip ;)

  Wat rot trouwens dat er geen echte boekhandel bij je in de buurt zit. Mijn stad kent er ook slechts één, maar wanneer het kan bestel ik mijn boeken daar. Ik vind het namelijk erg fijn om Nederlandse boekhandels te steunen.

 4. jaaa, zo leuk deze nieuwe rubriek! <3 Echt heel tof om te lezen wat andere mensen graag lezen.

 5. Petra schreef:

  Ik volg Ashley ook al sinds de middelbare school, haha! Of wacht, misschien nog wel eerder.. Leuk om dit interview te lezen!

 6. Swaen schreef:

  Leuk stukje is dit! Ik zit op het moment in een fase waarin ik weer veel meer lees, heerlijk vind ik het! Ashley noemde een paar titels die ik nog niet kende, altijd leuk om zo nieuw leesvoer te ontdekken.

 7. Claudia schreef:

  De sneeuw van ’09, wat een tijden waren dat. Niet naar school en werk kunnen en zelfs met moeite naar de Ikea! Lieve Ashley, dank je wel voor je antwoorden. Je bent leuk.

 8. Ashley schreef:

  Ojeee…. haha, ik en maar denken dat niemand nog weet wat voor dramatische stukjes ik schreef toen ik zestien was… Leuk dat je nog steeds mee leest Petra! Ik ken jou ook nog wel, maar volgens mij had je vroeger wel een andere blog?

 9. Ashley schreef:

  We hebben nog wel een Bruna en daar probeer ik af en toe wat boeken te kopen, maar de gezellige “echte” boekhandel is helaas al een jaar of twee weg. Heel jammer! De Bruna is toch niet helemaal hetzelfde.

 10. Anneke schreef:

  Leuk, ik ben meteen gaan volgen!

 11. Karlijn schreef:

  Leuke rubriek! En die quote van Harry Potter is mooi, zeker een van de beste quotes uit de hele serie.

 12. Petra schreef:

  Ja, ik heb nog allerlei blogjes gehad, daarna drie subdomeinen (toen heette ik ‘criminal’) en daarna ben ik begonnen op next-chapter.nl, die heb ik nog steeds :)

 13. Marloes schreef:

  Leuk! Ik ga haar meteen volgen.

 14. Luna Michelle schreef:

  Hey! Leuk om te lezen! Zo leuk zelfs, dat ik me afvroeg of ik deze misschien als tag op m’n eigen blog mag overnemen? :) (m’n blog is engels, dus ik zou het dan “tag: all about books” noemen ofzo — oh, en natuurlijk zou ik je de credits voor de vragen geven :)) xo

 15. Sas schreef:

  Wat een leuke rubriek is dit. Leuk om te lezen en zou er graag een keer aan meewerken :-)

 16. […] lezen? Ik heb haar vorig jaar alles mogen vragen over haar liefde voor boeken in dit interview: Ashleylynn.nl over boeken en zo. Daarnaast heeft ze ook een heel leuke (mijn favoriete) blog, Ashleylynn.nl, waar ze ook over […]

comment hier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: