Dit lezen celebrities als Lady Gaga en Reese Witherspoon

That's what they read

Vergapen aan mooie foto’s van mooie mensen met mooie boeken. Niet verkeerd, toch? Want dat is – naast het zelf doen – natuurlijk ontzettend fijn: kijken naar mensen die lezen. Vandaag hebben we celebrities die lezen voor je in de aanbieding. En je weet maar nooit… misschien zit hier jouw nieuwe favoriete boek tussen! Kijk, lees en geniet.

Tavi Gevinson

Tavi Gevinson, bekend van blog Style Rookie, zat als elfjarige frontrow bij de beste fashionshows die je kunt bedenken. Ze viel niet alleen op door haar jonge leeftijd, ook haar kleding was iets om over te praten. Vandaag de dag, en tien jaar erbij opgeteld, is ze nog steeds een opvallende verschijning en hoewel we dol zijn op alles wat met mode te maken heeft, valt ze bij ons op door haar smaak in boeken. Ze leest wat af en laat dat graag zien op haar sociale media. Bijvoorbeeld met deze foto van haar reading nook.

Arie Boomsma

Deze man is natuurlijk een plaatje om te zien. Voeg daar een kind en boek(je) aan toe en je hebt dit heerlijke beeld om je naar te vergapen. Wat ons betreft mag dit vaker gedeeld worden, meneer Boomsma!

America Ferrera

Je bent wat je eet én leest moet America Ferrera hebben gedacht. Met een smoothie van kool leest ze geheel in stijl een boek over, jawel, deze groente. Een motto om toe te passen in ons leven. Misschien de volgende keer iets minder gezonds zoals macarons? Wij doen mee!

Emma Watson

Yes, het nieuwste boek van de leesclub van onze ultieme boekenwurm Emma Watson! Voor Our Shared Shelf heeft ze gekozen voor Why I’m no longer talking to white people about race door Reni Eddo-Lodge. Past helemaal in het thema van boekenclub, gericht op feminisme – maar vooral op wat er nu in de wereld speelt. Zoals #metoo en Time’s up. Zeker een boek om op je lijstje te zetten!

Zoe Kravitz

Nog zo’n boek met een feministisch tintje. Zoe Kravitz leest het boek Bad Feminist door Roxane Gay. Een collectie van essays over hedendaagse ongelijkheid voor onder andere vrouwen. (Lees)stof om over na te denken, dus. Met bijna vier sterren op Goodreads en het feit dat Kravitz dit boek voor tweede keer leest, is het hoogstwaarschijnlijk een aanrader om te lezen.

Lady Gaga

Wat doe je als je op vakantie bent en Lady Gaga bent? Waarschijnlijk heel veel slapen en relaxen. Dat laatste doet ze met poëzie van Rainer Maria Rilke. En dat levert mooi beeld op…

Emma Roberts

Deze #Belletristbabe heeft weer een nieuw boek uitgekozen als leesmateriaal voor haar online boekenclub. The Immortalist door Chloe Benjamin is de gelukkige deze maand. Hopelijk is de cover net zo mooi is als het verhaal zelf!

Reese Witherspoon

De celebrity boekenclubs vliegen je tegenwoordig om de oren, maar die van Reese Witherspoon blijft favoriet. Deze maand wordt Braving the wilderness van Brené Brown gelezen. Waarschijnlijk door tienduizenden mensen, maar dat is tegenwoordig de normaalste zaak in Witherspoon’s wereld.

Rosario Dawson

Deze Marvel-heldin is in het dagelijks leven ook heel stoer. Zelfs als ze leest. Met I’m fine and other lies van Whitney Cummings komt ze helemaal tot haar ware zelf. En hoe beter kun je jezelf tonen dan poedeltje naakt? Misschien is een waarschuwing op zijn plaats: lezen op eigen risico, kan nudisme veroorzaken. En daar is helemaal niks mis mee.

Drew Barrymore

Weer zo’n jaloersmakend beeld van een lezer op vakantie. Drew Barrymore leest (met een grote glimlach) South and West van Joan Didion. We begrijpen waarom ze zo gelukkig kijkt; het strand is natuurlijk een heel fijne leesplek!

Halle Berry

Het is jammer dat we niet precies weten wat Halle Berry hier leest. Het enige wat we kunnen doen is genoegen nemen met deze foto. Een van de mooiste vrouwen op aarde, lezend en wel, met rijen boeken op de achtergrond. Er bestaan ergere dingen…

Bron hoofdfoto: Reese Witherspoon via Instagram

  1. Demi schreef:

    Wat een origineel artikel dit! Erg leuk :) Ik was verbaasd om te zien dat Brene Brown een boek heeft ( hebben! ). Ik kende haar al wel van haar TED talks, maar verder niet. En die cover van het boek van Emma Roberts: beloofd veel goeds :)

  2. Vivian schreef:

    Heerlijk overzichtje! Al heb ik bij dit soort foto’s wel vaak het idee dat het erg geposeerd is… zo van ”oohh even boek pakken voor de foto” en dan daarna weer wegleggen. Misschien ook wel niet hoor…

  3. Quirine schreef:

    Wat een leuk artikel! Ik vind de aanraders van Our shared shelf van Emma Watson altijd geweldig.

comment hier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: