Cara Delevingne: model, actrice en nu ook schrijfster?

Boekrecensies

Cara Delevingne is van alle markten thuis: ze voelt zich op haar gemak op de catwalk en achter de camera, zowel als een model en als actrice op het grote doek en ze schijnt ook nog eens te kunnen zingen. Maar je bent natuurlijk geen multitalent zonder dat je een boek op je naam hebt. Origineel is het niet, maar de uitwerking? Delevingne schreef geen boek over haarzelf, maar een heuse roman, Spiegel. Benieuwd of deze alleskunner ook een eervolle plaats weet te bemachtigen in boekenland? Je leest ‘t hier!

Waar gaat Spiegel over?

Vier buitenbeentjes moeten voor een schoolproject tegen wil en dank een band vormen. Maar naast een muziekband vormen ze ook een vriendschappelijke band. Het middelbare schoolleven lacht hun weer tegemoet. Totdat Naomi niet meer bij de repetities komt opdagen. Dus besluiten ze haar te gaan zoeken… De zoektocht naar dit geliefde bandlid levert naast antwoorden vooral vragen op. Waar is ze, waarom is ze verdwenen? Maar vooral vragen wie je eigenlijk bent zonder je vrienden.

Yay or nay?

Is het een thriller, een detective of toch een typische Young Adult? Net als Red, het hoofdpersonage, is Spiegel moeilijk te plaatsen wie of wat je voor je hebt. Maar één ding is wel duidelijk; het is geen uitzonderlijk goed boek. Spiegel is meer een tussendoorboek, perfect voor wanneer je zin hebt om iets te lezen zonder er teveel over na te hoeven denken. De meerdere plottwists geven een extra dimensie aan het leesplezier – de eerste kwam heel onverwachts – maar heeft wel iets weg van John Green. Dat is niet erg voor de liefhebber, maar zorgt na het dichtslaan niet voor het gewenste wow-effect.

Ook leuk om te weten

Hoewel Delevingne haar naam groot op de cover staat, veel kleiner dan de titel zelf, kan ze er niet met alle eer vandoor gaan. Schrijfster Rowan Coleman heeft haar namelijk een handje geholpen met het schrijven van Spiegel. De Engelse Coleman heeft al twaalf boeken op haar naam staan en je kunt haar kennen van Twintig regels liefde en Boek voor mijn dochters.

Spiegel koop je natuurlijk bij jouw lokale boekhandelaar. Bijvoorbeeld bij Boekhandel Stevens in Hoofddorp. Ook gewoon online te bestellen.

 1. Liana schreef:

  Ik doe graag mee om een exemplaar te winnen. Ik heb namelijk al heel wat verschillende recensies gelezen dus nu ben ik wel benieuwd geworden. Uiteraard ben ik benieuwd of ze écht zo’n multitalent is ;-)

 2. Tamara D schreef:

  Ik zou dit boek wel heel graag willen winnen, het staat al een tijdje op mijn lijstje en toch koop ik m steeds maar niet, terwijl ik m wel graag wil lezen! Vind haar toch wel een pittig wijfie hoor of ze nou hulp heeft gehad met schrijven of niet.. ik ga hier echt voor duimen..

 3. Laure schreef:

  Ik ben heel benieuwd geworden naar het boek nu, zeker nu ik weet dat Rowan Coleman mee heeft geschreven aan het boek. Van haar boeken ben ik fan, nieuwsgierig naar haar samenwerking met Cara!

 4. Veronique schreef:

  Ik heb al heel veel gehoord over dit boek. Van hele goede recensies tot hele slechte en recensies zoals van jou die het leuk vinden voor tussen door maar het geen top boek vinden. Daardoor word ik extra nieuwsgierig en wil ik en eigen mening vormen.

comment hier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: