That’s what they read

Lezen

Niets is fijner dan de zon, een vrije dag en een goed boek in je tas. Toch? Vandaag is het echter woensdag (lees: geen vrije dag) en dus weinig tijd om dat goede boek uit je tas te kunnen pakken en last but not least: heb jij de zon gevonden? Ik niet. En voor zo’n regenachtige als vandaag heb ik een paar fijne foto’s met mooie, lezende mensen voor je verzameld. Want dat is ook fijn: kijken naar mensen die lezen.

Jennifer Garner

Voor Vanity Fair leest actrice Jennifer Garner het boek Go the F**k to Sleep  van Adam Mansbach. Moet ik wel een beetje om lachen…

Dakota Johnson

Dit is eigenlijk niet helemaal eerlijk aangezien Johnson dit boek niet in het echt aan het lezen is maar voor de film How to be single. Ze leest trouwens Wild van Cheryl Strayed. Waarom Reese Witherspoon dit nou deelt op Instagram? Zij is verantwoordelijk voor de verfilming van Wild, net als dat ze er zelf in speelt.

 

Emma Roberts

Wist je misschien niet maar Emma Roberts houdt net zo veel van lezen als jij en ik. Een voordeel voor ons dat ze daar niet verlegen over is en het één en ander van haar leesavonturen deelt. Dit keer leest ze West of Eden van Jean Stein.

Carolien Spoor

De eerste en laatste Nederlandse lezer in dit lijstje: Carolien Spoor. Ze was op vakantie en nam het boek Lieveling van Kim van Kooten mee om te lezen.

 

Iggy Azalea

Iggy Azalea vond net als ik Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld een heerlijk boek om te lezen. We zijn zelf misschien geen young adult maar lezen wel graag dit soort boeken ondanks onze leeftijd. Ik mag die Iggy wel…

 

Reese Witherspoon

Ik heb een paar favoriete boekenmensen in mijn leven en daar is Reese Witherspoon er één van. Ik ken haar, in tegenstelling tot mijn andere favorieten, niet in het echt (nee, echt?) en toch heb ik haar hoog zitten. Ze blogt namelijk regelmatig op Draper James over boeken en niet te vergeten Instagram, waar ze al haar aanraders visueel deelt. Hier een paar van mijn favoriete Reese Witherspoon boekenmomenten:

Can I take my #SpringBreak now please?… ???☀️@draperjames (Psst – link to tunic and more in bio!!)

Een foto die is geplaatst door Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) op

Today…I’m taking a much needed #BookBreak…What have y’all been reading lately?? #RWBookClub #TakingSuggestions ?

Een foto die is geplaatst door Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) op

The perfect pair? A classic book & a cozy sweater ☺️ Shop our #FontaineFairisle sweater via link in bio xox

Een foto die is geplaatst door Draper James (@draperjames) op

Oprah Winfrey

Een aanrader van niemand minder dan Oprah Winfrey: Writing my wrongs van Shaka Senghor.

 

Sarah Jessica Parker

Als laatste geen boek maar een boekenkast. Een bescheiden boekenkast, dat wel, van Sarah Jessica Parker. Niet getreurd: SJP zegt zelf dat ze eindelijk meer ruimte erbij heeft voor haar boeken, ik interpreteer dat ze ellenlange boekenkasten heeft en die nu vol zijn. Shit, nu wil ik haar andere boekenkasten zien…

Finally! More bookshelves. X, SJ

Een foto die is geplaatst door SJP (@sarahjessicaparker) op

Dat was het! De eerste That’s what they read (ja, er komen er meer!). Hopelijk ben je verzadigd in het kijken van famous people reading books en natuurlijk in inspiratie voor je volgende te-lezen-boek. Laat je het weten?

 1. Lisanne schreef:

  Leuk om te zien zeg!

 2. Sanne schreef:

  Heerlijk blogpostje dit. Boeken + instagram = liefdeeeee.

 3. Karlijn schreef:

  Oeh, altijd leuk om te zien wat beroemde mensen allemaal lezen.

 4. Vivian schreef:

  Jaaa zo leuk om te zien! Doet me denken aan de blog Awesome people reading!

 5. Marjolein schreef:

  Super leuk! Ik heb zoiets gedaan met Grammy Award Winnaars, maar dit met de Instagram en foto’s is echt veel leuker! http://www.serendipitybooks.nl/fun/favoriete-boeken-van-grammy-winnaars/

 6. Bianca schreef:

  Leuk om te zien! Ik krijg wel echt zin in de zon en lezen hierdoor

 7. Story addict schreef:

  Leuk, die combi van boeken in een post met mooie plaatjes <3 Ik wist trouwens niet dat Reese Witherspoon zo'n boekenworm was? En dat "Go the f*ck to sleep" vond ik echt grappig. Ik zie het dr al helemaal tegen een kind zeggen.

 8. Saartje schreef:

  Go the fuck to sleep heeft ook een sequel: You Have to Fucking Eat. Volgens mij al even hilarisch.
  En Emma Watson is ook nog een bekende boekenworm die op jouw lijstje kan. Ik wist helemaal niet dat Reese Witherspoon zo van boeken hield.

 9. Lore schreef:

  Ontzettend leuk artikel om te lezen en om te ontdekken dat ook bekende mensen verzot zijn op lezen en wat ze dan lezen !

 10. zwartraafje schreef:

  Leuke blogpost. Ik ben altijd geïnteresseerd in wat andere mensen graag lezen. Van enkele favoriete auteurs heb ik dan ook ooit hun favoriete boeken opgezocht en vervolgens uitgewerkt tot een artikel. Op die manier leerde ik zelf meteen weer wat nieuwe schrijvers kennen.

 11. […] maakt schuld en dat vind ik niet erg. In de vorige That’s what they read zei ik al dat er een volgende editie kwam met interessante mensen die graag laten zien wat ze […]

comment hier

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: