Boekrecensies

Recensie: Het leven is fanspastisch – Robin Corbee

Ik heb lang gewacht om dit te schrijven. Ik wist niet hoe ik mijn verhaal, mijn kijk op het boek van Robin Corbee moest omschrijven. Ik hoop dat ik het goed doe, want het komt uit mijn hart, zodat jij Robin Corbee’s verhaal gaat lezen. Haar leven in kleine verhalen. Want wie of wat je bent; het leven is fantastisch. Of hoe Robin Corbee het zou zeggen, het leven is fan-spas-tisch.

Laat ik beginnen bij het begin. Robin Corbee is spastisch maar ze is tegelijkertijd ook 21 jaar oud, heeft een vriend en heeft net als jij en ik ouders die van haar houden. Robin Corbee heeft ook een zusje en ze stelt je voor aan haar hond. Waarom ik eerst vertel dat ze spastisch is? Omdat haar boek daarover gaat en eigenlijk haar hele leven. Er gaat geen dag voorbij waarmee ze wordt geconfronteerd dat ze hulp nodig heeft bij het aan- en uitkleden, naar het toilet gaan en wanneer ze uit zenuwen soms haar lichaam niet kan bedwingen en uit wanhoop over haar vriend spuugt.

Robin, ik noem haar gewoon Robin, is ook een vriendin. Je kan met haar lachen, van haar leren en ondanks haar beperking is ze net als ik een meisje van begin twintig met een droom en op zoek naar zichzelf.

Ik wil niet veel van haar verhaal weggeven, je moet het zelf lezen. Robin heeft zelfspot, een goed hart én haar boek is uitgebracht door Lebowski Achievers. Zeker niet de minste.

6 Comments
Previous Post
13/02/2012
Next Post
13/02/2012

6 Comments

 • Lieke

  Ai, nu ben ik nieuwsgierig haha.

 • Jessica

  Je maakt me echt wel benieuwd naar dit boek!

 • Anouk

  Ik ben benieuwd naar het boek!

 • Naomi

  Wat stoer dat ze dat heeft geschreven. Ik ben nu ook wel nieuwsgierig!

 • Lyanne

  Ik ben nu wel heel erg nieuwsgierig geworden! Hij komt zeker op mijn leeslijstje terecht. :)

 • Danique

  Ben benieuwd!

Leave a Reply