Lezen

Wat is de gekste plek waar jij hebt gelezen?

Lezen waar en wanneer je wil klinkt zo gek nog niet. Toch zijn er genoeg plekken waar het raar is om je boek tevoorschijn te halen en schaamteloos een leessessie te houden. In deze (eerste!) Q&A vertel ik je wat mijn gekste plek is waar ik ooit heb gelezen en ben ik heel benieuwd wat die van jou is.

Op een vrijgezellenfeest
De zomer van 2016 stond in het teken van twee mooie bruiloften waar ik bij beide de eer had om de bride-to-be te verrassen met een vrijgezellenfeest. De gekste plek waar ik ooit een boek open heb geslagen is bij vrijgezellenfeest nummer één. In de planning stond een sessie wandklimmen (ik moest even Googlen om te kijken of het een woord was) en dat klonk niet zo best in mijn oren. Geen extreme hoogtevrees hoor, meer een combinatie van alle ongemakken die erbij komt kijken. Strak pakje en dan de lucht in met – voor anderen – de minst charmante hoek om bekeken te worden. Ik ben er niet voor gemaakt.

Laten we het niet gekker maken dan het eigenlijk is. Ik ben niet op de klimwand gaan lezen en ook niet met het uitzicht op een klimwand. Er was een terras, de zon scheen en ik ben daar gaan lezen. Het was heerlijk en al stond het niet op mijn bucketlist, ik kan het wel mooi doorstrepen: lezen op een vrijgezellenfeest.

Nu is het jouw beurt… wat is de gekste plek waar jij hebt gelezen?

6 Comments
Previous Post
26/10/2016
Next Post
26/10/2016

6 Comments

 • Marin

  Gekke plekken, die ontstaan vanzelf wanneer ik in het spannendste gedeelte van een boek beland ben. Zo stond ik in de rij bij de snackbar mijn boek te lezen, nam ik het mee naar de wc op het werk, las ik een stukje terwijl ik vast stond in de file en niet persee een gekke plek.. maar ik heb welleens afgebeld voor een verjaardag omdat ik gewoon echt dat boek uit wilde lezen!

 • Sam Ashton

  Staand in de stad, gewoon in het midden van de stad. Ik was aan het wachten op iemand hahha. Zoveel gekke blikken van iedereen, maar hey…ik had mijn boek bijna uit.

 • Luna

  Als kind wel eens op een verjaardag, maar dat doe/durf ik al jaren niet meer. Ik neem wel zo af en toe mijn e-reader mee naar de kapper, maar zo gek is dat niet. Of je nou de Linda leest, of een boek op je reader, dat maakt niet uit, lezen terwijl de verf in trekt is heel normaal daar. In de wachtkamer in het ziekenhuis heb ik ook vaak gelezen, ook niet gek. Misschien moet ik het eens op mijn bucketlist zetten: lezen op een gekke plek :)

 • Marion

  Wat een super leuk en orgineel artikel! Zelf heb ik niet echt rare plekken waar ik heb gelezen. Wordt ook erg snel afgeleid dus vind lezen vooral fijn als het lekker rustig om mij heen is.

 • Wim G F M Aleven

  Op een ‘poepdoos’ met uitzicht op de Machhapuchhre (Nepal)

 • Petra van Waarden

  Lopend door de stad in Amsterdam (en genoeg andere steden ook I might add), misschien niet zo’n handige plek met al die toeristen etc. op de Prins Hendrikkade. Maar ja ik kwam uit de trein en het boek was te spannend dus weg leggen was even geen optie ;)

Leave a Reply