Boekennieuws

De gloedjenieuwe boeken van november

Als er een nieuwe maand aanbreekt, worden wij nog net niet zo sentimenteel als op oudejaarsdag wanneer de klok op twaalf uur slaat. Een nieuw begin! Nieuwe boeken! Daar horen de welbekende to do-lijstjes bij. Met boeken die bijvoorbeeld gloedjenieuw in de boekhandel komen te liggen. Dit is een greep van een paar van de nieuwe boeken die deze maand verschijnen.

The reason you’re alive

Matthew Quick, schrijver van onder andere Silver Linings Playbook, heeft een nieuw boek geschreven.The reasons you’re alive gaat over David Granger die na een ongeluk erachter komt dat hij een hersentumor heeft. Dit lijkt bijzaak te zijn want na zijn operatie daaraan heeft hij het continue over ene Clayton Fire Bear. In de zoektocht om het leven zo netjes mogelijk af te handelen, gaat Granger op zoek naar deze persoon. Deels om iets dierbaars terug te geven, deels uit eigen belang. Tenminste, dat is wat wij begrijpen van de beschrijving van dit boek…

Hoewel de naam van het boek doet vermoeden dat het in het Engels is geschreven, en dat is het natuurlijk ook, is het ook gewoon in het Nederlands verschenen. De reden dat je leeft, dus.

Uitgeverij Lemniscaat / €19,95 / verschenen

Het labyrint der geesten

Het langverwachte boek van Carlos Ruiz Zafón is eindelijk uit. Het labyrint der geesten schijnt een ‘indrukwekkende finale’ te zijn. Een echte boeken-boek dat draait om Het Kerkhof der Vergeten Boeken. Heb je nog niets van deze serie gelezen? Dan kun je al je plannen voor de rest van het jaar afzeggen. Alleen dit boek telt al 846 pagina’s, dus je hebt je tijd hard nodig.

Voor iedereen die wel al op de Carlos Ruiz Zafón-trein zijn gestapt. Maandag 13 november is hij in Amsterdam en wordt het verschijnen van Het labyrint der geesten gevierd in het Concertgebouw. Geheel in stijl staat literatuur en muziek, vandaar de locatie, centraal. Het belooft een mooie avond te worden. Kaarten vind je hier.

Uitgeverij Signatuur / €29,99 / verschenen

Library Kiss

Nog zo’n boeken-boek. Tenminste… het lijkt meer dan logisch dat Library kiss over boeken gaat. Het boek gaat over Autumn en Dax die los van elkaar ingesloten raken in de bibliotheek. De een onbewust, de ander bewust. Voor de een een droom, voor de ander een nachtmerrie. Of toch niet? Staat sowieso al genoteerd op onze leeslijst. Wat jij?

Young and Awesome / €17,50 / verschijnt 15 november 2017

Jane Austen voor iedereen

Dit boek gaat niet per se over boeken, maar wel over Jane Austen als schrijver. Dit jaar is ze 200 jaar dood en hoe luguber het ook klinkt, is het een feestje waard. Bijvoorbeeld met het Regency-weekend waar je terug gaat naar 200 jaar geleden en  kunt doen alsof je Austen bent. Of je viert haar leven gewoon thuis met dit boek. Ook leuk: het is geschreven en geïllustreerd door de Nederlandse Anke Werker en Sanne van der Bruggen.

Uitgeverij Karmijn / €16,95 / verschijnt 21 november 2017

In het diepe

Estelle Maskame ken je van de DIMILY-trilogie, maar met haar nieuwste boek In het diepe gooit ze het over een andere boeg. Deze (voor nu) standalone heeft een romantische insteek en gaat over de liefde tussen MacKenzie, Jaden en de dood. Dat laatst is wat minder gezellig, maar zal vast de moeite waard zijn. Vooral de cover is to die for, vind je ook niet?

Moon / €17,50 / verschijnt 22 november 2017

Spiegel

Een boek van Cara Delevingne, model turns actrice en nu dus ook schrijfster. Spiegel is haar debuut die niet helemaal zelf heeft geschreven, maar met Rowan Coleman. Ken je waarschijnlijk van Twintig regels liefde en Boek voor mijn dochters. Hoe dan ook, dit is een boek waar je nog veel van gaat horen. Al is het maar een recensie van yours truly. Afgesproken? Afgesproken.

HarperCollins / €17,99 / verschijnt 28 november 2017

Al deze mooie boeken koop je natuurlijk bij jouw lokale boekhandelaar. Bijvoorbeeld bij Boekhandel Stevens in Hoofddorp. Ook gewoon online te bestellen.

No Comments
Previous Post
08/11/2017
Next Post
08/11/2017

No Comments

Leave a Reply