Boekennieuws

9 nieuwe boeken om in oktober te lezen

Oh yes, de herfst is in het land! Mijn favoriete seizoen om te lezen, lekker warm op de bank met op de achtergrond het gekletter van de regendruppels op het raam. Heerlijk die druilige dagen. Net zo fijn: vers leesvoer. Daarom een greep uit de nieuwe boeken die in oktober verschijnen!

Ginny werkt – Ginny Ramkisoen

⤷ Verschenen

Op zoek naar je droombaan? Ginny helpt je graag! Ook als je eigenlijk nog helemaal niet weet wat voor droombaan je zoekt. Dit boek helpt je een handje op weg om uit te zoeken wat voor werk perfect bij jou past. Geen excuses meer nodig om baan niet leuk te vinden!

Ginny werkt is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

Truth or Dance – Chinouk Thijssen

⤷ Verschenen

Voor de liefhebbers van extreem spannende boeken ben je bij Chinouk Thijssen aan het goede adres. Met Truth or dance, een trilogie, houdt ze iedere Young Adult lezer tot diep in de nacht wakker. Voor de één een droomboek, voor de andere een nachtmerrie (letterlijk!). En hier gaat Truth or dance over:

Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing.
Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

Truth or dance is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

Fata morgana – Christine Mangan

⤷ Verwacht: 5 oktober

Dit pareltje heb ik puur en alleen op uiterlijk gekozen. Het voelt alsof je een beetje zomer in boekvorm in huis haalt, vind je ook niet? Gelukkig is het innerlijk van Fata Morgana net zo intrigerend:

Al sinds haar aankomst in Marokko, waar Alice met haar man vanuit Amerika naartoe is verhuisd, voelt ze zich er niet thuis. Ze is bang, de hitte verdraagt ze slecht en de medina’s zijn haar te druk. Haar gevoel verandert wanneer een oude schoolvriendin haar opzoekt. De onverschrokken en daadkrachtige Lucy trekt Alice uit haar schulp en ze gaan er samen op uit, net als vroeger.
Maar Lucy is ook dominant en verstikkend. Wanneer Alice’ man verdwijnt, begint ze aan alles te twijfelen: aan haar relatie met de ongrijpbare Lucy, aan haar besluit om naar Tanger te gaan en, uiteindelijk, aan haar verstand.

Fata Morgana is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

Je moet (bijna) niks – Lianne Keemink

⤷ Verwacht: 5 oktober

De één kent haar als Selfhelp Hipster, de andere als Lianne Keemink. Wat ik voornamelijk weet is dat als het om zelfhulp(boeken) gaat je bij haar aan het goede adres bent. En daarom is het meer dan logisch dat er nu een boek van haar hand te lezen is! En hier gaat Je moet (bijna) niks over:

Als fervent zelfhulpjunkie dacht Lianne Het Leven wel te kunnen hacken. Vanaf haar twaalfde las ze honderden zelfhulpboeken met de gedachte een hoop ellende te kunnen voorkomen. Het resultaat van deze obsessie: een afschuwelijke relatiebreuk en een dikke xx maanden overspannen thuiszitten.
In JE MOET (bijna) NIKS leidt ze je rond in haar verhaal en de beginselen van zelfhulp. Dit boek gaat over het belang van passief gedrag en negativiteit, de zin en onzin van The Secret, de balans vinden tussen willen en moeten, en Echte Liefde. Het bevat héél veel concrete tips waar zelfs de meest cynische geest mindful van wordt. Om jou te helpen. Hoef je dat zelf niet meer te doen.

Je moet (bijna) niks is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

Een zeer opmerkelijk verschijnsel – Hank Green

⤷ Verwacht: 9 oktober

Hank ken je waarschijnlijk van John Green. Of is het andersom? Hoe dan ook zijn deze broers een hit (geweest) op Youtube. En wat John kan, kan ik ook, zal Hank gedacht hebben. Nu tienduizenden woorden later is Een zeer opmerkelijk verschijnsel ein-de-lijk klaar en te lezen. Ook in het Nederlands! Ik ben benieuwd…

Dit boek gaat trouwens over April May, een New Yorker die een zeer opmerkelijk verschijnsel tegenkomt in Manhattan. Lekker mysterieus, maar het verschijnsel is een standbeeld, genaamd Carl. April May is gefascineerd en maakt voor op Youtube een video dat binnen no time viral gaat. En dat niet alleen: meerdere Carls worden gesignaleerd…

Een zeer opmerkelijk verschijnsel is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

Een bijna eindeloze afstand – Tahereh Mafi

⤷ Verwacht: 10 oktober

Een nieuwe van Tahereh Mafi! En deze is anders dan al haar andere boeken… Waarom? Dit boek is wat dichter bij huis, of beter gezegd deze wereld: Een bijna eindeloze afstand is een contemporary boek! En hier gaat het boek over:

Shirin is het zat om altijd maar aangestaard, beledigd of zelfs aangevallen te worden. Ze is niet meer verbaasd dat mensen vreselijk kunnen zijn, alleen maar vanwege haar afkomst, religie en de hijab die ze draagt. Ze is er klaar mee dat mensen haar niet zien om wie ze is, maar altijd direct een oordeel klaar hebben, en denken te weten wat ze denkt of voelt.
Het is 2002, een jaar na de aanslagen van elf september in New York, en het is een heftige en verwarrende tijd. Shirin sluit iedereen buiten, en verliest zichzelf in muziek en breakdance. Ocean James is de eerste persoon in tijden die haar echt lijkt te willen leren kennen, maar ze komen uit twee schijnbaar onverenigbare werelden. En Shirin heeft de muur om zich heen zo zorgvuldig opgebouwd dat ze niet weet of ze wel in staat is om hem af te breken.

Een bijna eindeloze afstand is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2 – Elena Favilli

⤷ Verwacht: 11 oktober

Precies een jaar later komt het tweede deel van Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes uit. Vorig jaar schreef ik dat dit misschien wel dé cadeautip is voor alle verjaardagen en feestdagen. Dit jaar weet ik het 100% zeker. Dit is een nieuwe verzameling van honderd bedtijdverhalen over buitengewone vrouwen om tegenop te kijken, maar vooral om elk meisje te inspireren net zo rebels te zijn.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2 is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

Uitzonderlijk – Colleen Hoover

⤷ Verwacht: 16 oktober

Hoe uitzonderlijk mooi ziet dit boek van Colleen Hoover eruit! Echt een plaatje. Hoewel de boeken van Hoover een guilty pleasure is, schaam ik zeker niet voor deze “foute” liefde. Sowieso vind ik dat je je niet hoeft te schamen voor wat je leest, maar dat terzijde. Dit boek ziet er trouwens vrolijker uit dan het (denk ik) is. Hier gaat Uitzonderlijk namelijk over:

‘Ik heb een hoop mensen ontmoet in mijn leven, Merit. Maar jij bent misschien wel de raarste van allemaal.’ Merit, de hoofdpersoon, woont met haar familie in het souterrain van een kerk en verzamelt trofeeën die zij nooit heeft gewonnen. Maar als ze een jongen ontmoet die haar anders naar zichzelf en haar familie laat kijken, beseft ze dat ze niet meer zo kan doorgaan.

Uitzonderlijk is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com

Taal voor de leuk – Paulien Cornelisse

⤷ Verwacht: 30 oktober

En dan nog iets… de geweldige Paulien Cornelisse komt weer met een nieuw boek! Deze gaat alleen niet over een verwarde cavia, maar over waar we Cornelisse van kennen: taal. Dat is namelijk echt haar ding. In Taal voor de leuk gaat mijn lievelings taalnazi weer op zoek naar taalvernieuwingen en miscommunicaties. Is het al 30 oktober?

Uitzonderlijk is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

Want to read?

Voor de gelegenheid heb ik op Goodreads een boekenkast aangemaakt voor deze boeken. Toevoegen aan jouw eigen Want-to-read verzameling? Je vindt ze hier. Voeg me gelijk even toe als vriend, vind ik leuk!

2 Comments
Previous Post
03/10/2018
Next Post
03/10/2018

2 Comments

  • Karlijn

    Ik ben heel erg benieuwd naar Hank Green’s roman! Ik volg ze al jaren op Youtube, maar van de boeken van John Green ben ik geen megagroot fan. Maar Hank’s boek spreekt me wel aan, dus ik ga die zeker lezen :)

  • Jennifer

    Oeh zoveel leuke boeken die uitkomen deze maand!
    Ik ben vooral benieuwd naar Een bijna eindeloze afstand en Uitzonderlijk. Beide auteurs zijn favorieten en ik verwacht dan ook best veel van deze twee boeken.

Leave a Reply