Boekennieuws

Dit zijn de nieuwe boeken van maart

Yes, maart is begonnen en dat betekent dat de lente in aantocht is! Lekker lezen in de lente-zon, ik kan niet wachten! Een mooi vooruitzicht dat alleen nog mooier wordt met nieuw leesvoer. Ik heb sowieso 8 nieuw verschenen boeken voor je. De één is al te verkrijgen, de ander in de komende dagen, maar bovenal de moeite waard om op de leeslijst te zetten. En bijna allemaal Internationale vrouwendag-proof. Komen ze!

1. Feministen dragen geen roze (en andere leugens)
samengesteld door Scarlett Curtis

⤷ Verschenen
Helemaal in stijl voor de internationale vrouwendag komt Feministen dragen geen roze (en andere leugens) als geroepen. Het is een samenstelling van verhalen van vrouwen van over de hele wereld. De een is een Hollywood actrice als Emma Watson en de andere is dichter bij huis zoals Marie Lotte (kun je kennen van het pamflet Damn Honey). Hoe dan ook wordt het F-woord aangekaart, dat hopelijk na het lezen niet meer als een ‘scheldwoord’ voelt…

Feministen dragen geen roze (en andere leugens) is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

 

2. Crazy Rich Asians
Kevin Kwan

⤷ Verschenen

Dit boek is ein-de-lijk in de Nederlandse vertaling verschenen: Crazy Rich Asians van Kevin Kwan. Het is al jaren een internationale bestseller met ook nog meerdere delen. En natuurlijk niet te vergeten de boekverfilming. Een aanrader om te lezen!

Crazy Rich Asians is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

Nieuw verschenen: Wat zou Cleopatra doen?

3. Wat zou Cleopatra doen?
Elizabeth Foley en Beth Coates

⤷ Verschenen

In Wat zou Cleopatra doen? krijg je levenslessen van onder andere Cleopatra, koningin Victoria, Aletta Jacobs, Dorothy Parker, Annie M.G. Schmidt en 45 andere heroïsche vrouwen. Niet de minste, toch? Ze vertellen je hoe zij door de eeuwen heen omgingen met dilemma’s en uitdagingen waar vrouwen van nu nog steeds mee worstelen. Deze staat hoog op mijn leeslijst!

Wat zou Cleopatra doen? is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

4. Leugens en lattes
Lauren Weisberger

⤷ Verschijnt op 12 maart 2019

Een nieuwe Lauren Weisberger is eigenlijk altijd goed. En helemaal als het een vervolg is op de De duivel draagt Prada-boeken. Nu wel anders dan de vorige twee boeken. Emily Charlton heeft namelijk de hoofdrol. Ja, je leest het goed! Een spin-off waar je stiekem van hebt gedroomd. Nu hopen dat er ook een verfilming komt met Emily Blunt!

Leugens en lattes is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

5. Mijn belofte aan jou
Colleen Hoover

⤷ Verschijnt op 19 maart 2019

Nog zo’n schrijver dat altijd goed is: Colleen Hoover. Haar boeken zitten altijd goed in elkaar. Origineel en vooral moeilijk weg te leggen. Heel benieuwd naar dit nieuwe verhaal van Quinn en Graham, die elkaar ontmoeten wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben.

Mijn belofte aan jou is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com

6. Voor wat, hoort wat
Sophie Kinsella

⤷ Verschijnt op 19 maart 2019

Nieuw verschenen: Sophie Kinsella - Voor wat, hoort wat

Zo, het is wel een maand voor de vrouwelijk feelgood schrijvers he? Weer zo eentje waar de verwachtingen bijna altijd waarmaakt: Sophie Kinsella. Met haar nieuwe boek Voor wat, hoort wat ben je de komende 9 uur wel zoet!

Voor wat, hoort wat is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

7. Niet te stoppen
Angie Thomas

⤷ Verschijnt op 29 maart 2019

Angie Thomas ken je van The hate U give, bekroond als Beste Boek voor Jongeren 2018 en verfilmd met Amandla Stenberg in de hoofdrol. Thomas’ carrière is niet te stoppen, net als haar nieuwste roman! En hier gaat Niet te stoppen over:

Bri is zestien en wil een van de grootste rappers ter wereld worden. En ze heeft wat te bewijzen, aangezien haar overleden vader een echte raplegende is. Maar dan wordt Bri’s moeder ontslagen en wordt overleven haar prioriteit. Bri uit al haar frustraties in haar raps. Het is nu geen kwestie meer van willen: ze moét het maken!

Niet te stoppen is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

8. De kaart van zout en sterren
Jennifer Zeynab Joukhadar

⤷ Verschijnt op 29 maart 2019

In De kaart van zout en sterren vertelt Jennifer Zeynab Joukhadar het hartverscheurende verhaal van een hedendaags Syrisch meisje en een middeleeuwse avonturier. Dit debuut schijnt een betoverende roman te zijn, maar dat is ook wel te verwachten met zo’n mooi omslag!

De kaart van zout en sterren is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

Want to read?

Voor de gelegenheid heb ik op Goodreads een boekenkast aangemaakt voor deze boeken. Toevoegen aan jouw eigen Want-to-read verzameling? Je vindt ze hier. Voeg me gelijk even toe als vriend, vind ik leuk! Welke van deze nieuw verschenen boeken wil jij lezen?

No Comments
Previous Post
06/03/2019
Next Post
06/03/2019

No Comments

Leave a Reply