Boekrecensies

Recensie: Maggie Stiefvater – Fluister

Ik kon niet wachten tot het tweede deel van Huiver te koop was in de boekhandel. Huiver stond en staat in mijn top tien van favoriete boeken en daarom was ik benieuwd hoe het met Sam en Grace zou gaan, of Sam weer weerwolf was geworden en of het wel echte ware liefde was.

Ik moet bekennen dat ik teleurgesteld was toen ik eenmaal in het boek begonnen was. Zelfs zo erg dat het boek ruim anderhalve maand alleen en verlaten op mijn nachtkastje lag te wachten tot ik het eindelijk zou openslaan en de zinnen weer zou lezen. De eerste helft was eenmaal saai, een slappe vervolg op het eerste deel over de liefde tussen Sam en Grace. Het enige voordeel was dat Sam geen wolf meer werd maar vast zat in zijn lichaam om bij zijn geliefde Grace te zijn. En natuurlijk een nieuwe personage: de mysterieuze Cole,

Op een regenachtige zondag besloot ik het boek erbij te pakken. Ik ben immers hartstikke nieuwsgierig hoe een verhaal afloopt en helemaal nadat ik een eerste deel heb gelezen. En wow, wat had het eerste deel Huiver indruk op mij gemaakt. Ik moest en zou dus het boek uitlezen, ongeacht een langdradig verhaal over een jongen die eerst wolf was, die uiteindelijk mens is gebleven en de liefde tussen hem en zijn geliefde. Een saaie versie van ‘en ze leven nog lang en gelukkig’. Tenminste, dat dacht ik.

Dit boek is geen sprookje, ze leven niet lang en gelukkig. Wat dacht je van Grace, die ooit gebeten is door een weerwolf, die langzaamaan ziek wordt? Of van Isabel, die het hart van Cole sneller laat kloppen maar ondertussen verdomd hard wordt afgewezen? Sam probeert alles in goede banen te laten lopen, hij is immers de nieuwe Beck, maar niet weet hoe hij hier mee om moet gaan. Grace’ ouders helpen ook niet echt mee: een relatie tussen Sam en Grace is in hun ogen lust en dus totdat Grace achttien is verboden.

Ongeacht dat het boek in het begin een saaie, tweede versie van Huiver was, heeft de laatste 200 bladzijdes mijn hart gestolen. Gelukkig heeft het boek een open eind, ik ben nu toch erg benieuwd wat er met Olivia, Grace beste vriendin slash weerwolf, gaat gebeuren.

Moon – Paperback – 336 pagina’s – €16,95 – ISBN 978 90 488 0723 9

7 Comments
Previous Post
17/03/2011
Next Post
17/03/2011

7 Comments

 • Jessica

  Ik vond het eerste boek ook heel erg leuk geschreven;
  ik ben dus ook wel benieuwd naar Fluister.

 • Tatjana

  Lijkt me een mooie boek!

 • Danique

  Ik ken het niet maar het klinkt wel leuk!

 • Femke

  Jammer dat het wat tegenviel, ik ben ook meer van andere genres dus denk niet dat ik deze snel zo kopen.

 • Milou

  Aan de ene kant klinkt het wel leuk, maar aan de andere kant heb ik de laatste tijd al moeite om in een verhaal te komen, dus ik denk dat ik deze nog maar even moet laten liggen!

 • shauni

  ik vond het eerste deel huiver heel mooi geschreven dus ben ik benieuwd naar fluister ik heb het nog niet gelezen laar ik denkt dat ik het mooi ga vinden ps goeie review

 • disilva

  ik heb huiver gelezen, en heb in de vakantie het boek fluister gehuurd, het was een erg mooi boek, weet er iemand of er nog een vervolg op komt ?

Leave a Reply