Boekrecensies

Recensie: Elixer – Hilary Duff

Hilary Duff heeft een boek geschreven. Ja, je leest het goed. Met Elixer bestormt ze de literaire wereld met een best wel origineel verhaal. Totaal onverwachts, maar wel heel leuk. Benieuwd wat ik van Duff’s debuutroman vindt? Dat lees je in deze recensie!

Waar gaat Elixer over?

Er zijn natuurlijk veel boeken die erg leuk zijn om te lezen maar vaak zijn deze boek zo voorspelbaar. Vrouw ontmoet man, worden verliefd dan gebeurd er iets heel ergs en uiteindelijk leven ze lang en gelukkig. Dit boek is anders. Clea, de hoofdpersonage, heeft in feite de man van haar dromen al ontmoet: de perfecte Ben, die tegelijkertijd haar beste vriend is. Wanneer ze begint te twijfelen of Ben boyfriend-material is raakt ze geobsedeerd van een man die op elke foto staat die Clea heeft gemaakt, terwijl ze deze mysterieuze man nooit eerder heeft gezien.

Hilary Duff - Elixer

Het verhaal begint in Parijs, waar Clea op reis is met haar beste vriendin Rayna. Eenmaal thuis in Amerika gaat Clea, die fotografe is, gelijk achter de computer haar gemaakte foto’s bekijken. Op elke foto staat dezelfde man in een zwart, lederen jas. Zal het haar jetlag zijn dat ze dingen ziet die er niet zijn? Hoe kan het dat deze man op elke foto staat die zij gemaakt heeft, in verschillende landen?

Yay or nay?

Als je een boek leest maak je met eigen beelden er een eigen verhaal van. Ik denk dat bij Elixer bijna iedereen wel hetzelfde ziet: Hilary Duff als Clea. Bij een eventuele verfilming zal het een zware tegenvaller zijn als Clea door een andere actrice wordt vertolkt…

Elixer is origineel, spannend en romantisch. Het is een must-read dat zelfs Hilary Duff-haters veranderen in fans. Hilary Duff wordt flink onderschat en met dit boek slaat zij terug.

Elixer is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

Op zoek naar meer recensies?

Op zoek naar meer boekrecensies? Klik dan hier!

27 Comments
Previous Post
30/11/2010
Next Post
30/11/2010

27 Comments

 • Kim

  Het zou zomaar kunnen dat ik vandaag mijn eigen boek heel even alleen laat zodat ik dit boek kan gaan kopen! =)

 • Jessica

  Dit boek zou ik echt heel erg graag willen lezen!

 • Alyssa

  Ik heb ‘m laatst gelezen en ik vond ‘m echt supergoed! Het einde vond ik ook wel een beetje tegenvallen… maar dat er een volgende deel komt maakt dat weer helemaal goed :)

 • Luc

  Helemaal met deze recensie eens!
  Het einde had inderdaad wat beter gekund, maar deze dame is zeer onderschat

 • Martine

  Ik vind je weblog echt superleuk, maar ik zou echt wat meer aan je taalfouten doen… Zeker als je van schrijven houdt is dat iets wat je moet verbeteren. Je maakt veel fouten met D’s en T’s (Tweede alinea gebeurd=gebeurt) en soms kloppen je zinnen niet… (Het is een must-read dat zelfs Hilary Duff-haters veranderen in fans= verandert)

  Het leest echt prettiger als je stukken foutloos zijn. :-)

  • Claudia

   Mijn Nederlands is niet top, daar heb je gelijk in. Ik ga binnenkort beginnen met een cursus om dit te verbeteren. Bedankt voor je reactie!

 • Liselot

  Ojee, nu staat er alweer een boek bij op mijn boekenverlanglijstje. Niet dat ik dat erg vind natuurlijk!

 • Chezzelia

  Je maakt me wel erg nieuwsgierig! Ik ben nu zelf bezig met Jetset en die is spannend hahaha.. misschien dat ik hem hierna ga halen!

 • Chezzelia

  Heb je hem trouwens in het engels gelezen?

 • Claudia

  @Chezzelia
  Ja, ik heb hem in het Engels gelezen. Er is nog geen Nederlandse vertaling omdat het boek nog geen twee maanden uit is in Amerika. Ik lees altijd boeken in het Nederlands dus het was even wennen.

 • Tweets die vermelden Hilary Duff – Elixir – HOW ABOUT A BOOK -- Topsy.com

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Fem. What Women Want, Claudia. Claudia heeft gezegd: Hilary Duff – Elixir: Toen het boek ‘Elixir’ op de deurmat lag kon ik niet wachten om te beginnen met het lezen… http://bit.ly/hnJe8i […]

 • Miss Moneypenny

  Ehm, komt het bij niemand op dat zo’n Hilary Duff misschien gewoon een ghost writer heeft??

 • chantalle

  gaaaaaat lekker he clau.

  Keep doing the good work;)

  X

 • Marikee

  Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek! Binnenkort maar eens kijken of Waterstones in Amsterdam deze al heeft!

 • Kirsten

  1 februari komt de Nederlandse vesrie van Elixer uit!

 • Kirsten

  1 februari komt de Nederlandse versie van Elixer uit!

 • Stefaan

  waaaaw , hilary duff komt naar onze stad op woensdag 9Februari in belgië genaamd de stad Sint-Niklaas in het Waasland shoppingcenter , hilary komt daar haar boeken persoonlijk voor jou signeren dit boek koop ik Zeker ! Hopelijk bestaat het boek in het nederlands ^^ ik wil hilary zolang al graag eens ontmoeten en nu komt het uit wihii ^^ Allemaal Komen als je haar wilt ontmoeten :)
  Groetjes Stefaan X

 • Dayenne

  Hallo!

  ik heb het boek al in het engels.. maar ik begin er maar niet aan omdat het englels is! Heb jij je boek van de Bruna? Want hier in Nijmegen komt het boek pas (nl versie) 8 maart uit! En 9 maart ga ik naar belgie om haar te onmoeten:D Maaar wil het boek in t nederlands lezen:D Dus waar heb je je boek gekocht(a) haha

 • k

  Dit is echt een geweldig boek, heb hem net uitgelezen!

  Spannend, romantisch, soms zelfs humoristisch.

  een aanrader!!

 • Undefined

  Ik heb het net gelezen en ik vind het een super boek!
  Ik wil daar een film van! n,n

 • Ilja

  Hoe heet dat tweede deel?
  Ik heb dit boek gelezen en vond het echt super leuk! inderdaad wel raar einde..
  goede recensie:)

  x

 • kimx

  ik vind het einde juist mooi want er zijn verschillende dingen mogelijk. Ze kan Ben vergeven of juist niet en dat is juist leuk. Het is heel anders dan in andere boeken het is uniek. En anders word het net zon spannend sprookje als het helemaal goed afloopt. Wat me wel afvraag ze maakt zich zorgen om Sage maar denkt ze der niet over na dat ze haar vader nu ook niet meer ziet??

 • anais

  Echt het beste boek ooit ik hoop op een vervolg!!!
  ♥♥♥

 • kim

  ♥ het is echt het beste boek dat ik tot nu toe heb gelezen hilary heeft echt talent als schrijfster en gaat hiervan supercarrière maken! xxx

 • Thabilé Klerkx

  Ik het boek net uit en ik baal er nu al van dat ik hem morgen niet verder kan lezen! Geweldig boek alleen zoals vaker verteld is heeft het boek een onduidelijk en duidelijk open einde! Zoals wat gebeurt er met sage en hoe zit het nu met de vader van clea etc. Maar dat er een vervolg komt maakt alles goed! Weet iemand heel toevallig wanneer die uit komt? Groetjes, thabilé

 • Scott Gonnissen

  Voor je een samenvatting maakt en die online zet, lees je tekst na. Het staat boordevol fouten.

 • the boss

  Ik vind dat het erg lijkt op de reeks van alison noel een beetje te veel

Leave a Reply