Een kijkje in de (boeken)keuken

Das Magazin Launch

We zijn inmiddels zeven dagen verder. Das Magazin, kort gezegd Das Mag, werd 24 februari in het MC Theater te Amsterdam met gouden confetti en vele geïnteresseerden onthaald als hét literaire tijdschrift van nu. Ik was daarbij en ik wil je over alle indrukken vertellen.

Mijn eerste Literaturfest, de broers Daan en Thomas Heerma van Voss en een complete avond waar ik, verlegen met een vleugje brutaal, mijn praatstoel thuis had gelaten. Ik was onder de indruk. Das Magazin is irritant interessant, om plaatsvervangende trots van te krijgen.

Ik neem je mee terug naar afgelopen vrijdag. Welkom bij de launch van Das Mag!

Literaturfest. Met Tim de Gier, Ernst-Jan Pfauth en Gary Shteyngart.

Shteyngart’s favoriete boek is Pnin van Vladimir Nabokov. Ik heb hem op mijn leeslijst gezet.

Ojers’ Oot Kultur bespreken Japin.

Alexander Klöpping leest zijn mails voor. Onder andere een uitnodiging van ‘Ik kom bij je eten’ en geheimzinnige voorstellen voor een samenwerking. Arie Boomsma was er ook, las zijn mails voor, waaronder eenzijdige mailcontact van een aanbidster. Erg aandoenlijk.

Toine Donk aan het woord. Oprichter van Das Mag.

De belangrijkste personen: de ontwerpers van de gekozen woorden in Das Mag, de schrijvers.
Verder was er gouden confetti, champagne en het belangrijkste: een tijdschrift. Hierbij lanceer ik vol trots mijn nieuwe favoriete magazine. Bij de bushalte.


Ik dank je voor je aanwezigheid, hoop dat je het leuk vond en dan stuur ik je nu door naar de website van Das Magazin om een exemplaar aan te schaffen. Het exemplaar is te verkrijgen voor zes euro. Doe gek en leg daar veertien euro bij: dan heb je vier edities, een jaar lang, ofwel een abonnement, op je mat.

4 Comments
Previous Post
02/03/2012
Next Post
02/03/2012

4 Comments

 • Rianne

  Ik schaam me diep. Ik heb nu nul nummer nog steeds in de kast liggen om ooit een keer te lezen -.-

 • Naomi

  Nu ben ik wel benieuwd naar Das Mag!

 • Myrte

  Ziet er leuk uit, mooie vormgeving ook!

 • Daan Heerma van Voss

  ‘Een doorsnee communicatie-student’. Wat is dat? Bestaat zoiets? Bent u werkelijk doorsnee?

Leave a Reply