Judge a book by its cover Lezen

Boekomslag v/d maand: Furie en Fortuin


Vandaag is het zover en het is er op z’n zachts gezegd niet zomaar eentje. Nee, vandaag is het namelijk de eerste van de maand én de eerste van het jaar. En laten we het niet gaan ontkennen, dan brengt zo’n maandag opeens wat meer verantwoordelijkheid met zich mee met al onze eeuwige waslijsten van de allermooiste voornemens die we maar durven dromen. Over de allermooiste gesproken: ik heb iets moois om de dag, de maand en het jaar mee te beginnen: het mooiste boekomslag van deze maand.

Het is het favoriete boek van 2015 van niemand minder dan Barack Obama (president van Amerika, voor als je het nog niet wist). Furie en Fortuin van Lauren Groff. Of Fates and furies, voor als je ooit meneer Obama tegenkomt en van plan bent om al je literaire charmes in de strijd te gooien. En niet geheel onbelangrijk: het is een heel, heel, heel mooi omslag…

Een beetje verantwoordelijkheid durf ik dit boek daarom wel te geven. Dat wil zeggen dat Furie en Fortuin op deze eerste maandag van de maand én van het jaar Boekomslag van de maand is geworden! Een heel mooi begin om van 2016 een heel mooi jaar te maken. Een boekenjaar om nooit meer te vergeten. Proost!

1 Comment
Previous Post
04/01/2016
Next Post
04/01/2016

1 Comment

  • Noa

    Mooi, maar niet het soort boek dat ik zou lezen ;)

Leave a Reply