Boekennieuws

Dit zijn de boeken die in november verschijnen

De een-na-laatste maand van het jaar is aangebroken. De finish voor de reading challenges beginnen in zicht te komen. November is de kans om een inhaalslag te maken en voor iedereen die, net als mij, achter de feiten aanlezen zijn hier een paar heerlijke boeken die binnen vandaag en het einde van de maand uitkomen. Niets fijner dan heerlijke herfstdagen en een maand vol nieuwe boeken om te lezen…

swingyoon

The sun is also a star door Nicola Yoon

Het vorige boek van Nicola Yoon, Alles wat je lief is, is een nieuwe favoriet in mijn boekenkast. De verwachtingen zijn daarom hoog voor dit nieuwe boek en dat is eigenlijk geen goed teken. Het omslag is in elk geval liefde op het eerste gezicht!

Natasha: I’m a girl who believes in science and facts. Not fate. Not destiny. Or dreams that will never come true. I’m definitely not the kind of girl who meets a cute boy on a crowded New York City street and falls in love with him. Not when my family is twelve hours away from being deported to Jamaica. Falling in love with him won’t be my story.

Daniel: I’ve always been the good son, the good student, living up to my parents’ high expectations. Never the poet. Or the dreamer. But when I see her, I forget about all that. Something about Natasha makes me think that fate has something much more extraordinary in store—for both of us.

The Universe: Every moment in our lives has brought us to this single moment. A million futures lie before us. Which one will come true?

The sun is also a star verschijnt in het Engels op 1 november.

Swing time door Zadie Smith

Een nieuwe poging in een nieuw boek van Zadie Smith. Eerder las ik NW van haar en dat heb ik na anderhalf opgegeven. Toch ben ik benieuwd naar wat haar werk zo goed maakt en dat hoop ik in Swing Time te vinden…

Twee vriendinnen uit een arme wijk in Noord-Londen dromen ervan danseres te worden. Maar slechts een van hen heeft talent. Het andere meisje moet haar droom prijsgeven, maar zal zijdelings in de wereld van de dans blijven als persoonlijk assistente van een wereldberoemde popster – een bestaan vol glamour, maar altijd de glamour van anderen. De moeilijke relatie met haar moeder confronteert haar bovendien met allerlei vragen over haar afkomst.
Wat hebben muziek, dans en persoonlijke ambitie met elkaar te maken? In hoeverre val je samen met de geschiedenis van je voorouders? En wanneer is een mens eigenlijk vrij?

Swing time verschijnt op 9 november bij uitgeverij Prometheus.

harrypott

Harry Potter en het vervloekte kind door J.K. Rowling

Voor de liefhebbers is het eindelijk zover, de Nederlandse vertaling van het achtste boek over Harry Potter. Officieel een toneelstuk, maar dat maakt natuurlijk niets uit. De avonturen van Potter gaan na bijna tien jaar weer met volle magische vaart door!

Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

Harry Potter en het vervloekte kind verschijnt op 19 november bij Uitgeverij De Harmonie.

duizendcelebrate

Celebrate door Lauren Conrad

Heb ik al gezegd dat ik deze maand jarig ben? Reden genoeg om een feestje te geven. Laat dit boek van Lauren Conrad hier perfect voor dienen. Alles wat je al wist en moet weten voor het perfecte feestje, van de uitnodigingen, decoraties tot aan de cadeaus. Ook leuk om cadeau te geven!

Nadat stijlicoon en bestsellerauteur Lauren Conrad iedereen stylish heeft aangekleed en beautyadvies gaf, zorgt ze nu dat er een feestje is om naartoe te gaan. In Celebrate, dat vol staat met inspirerende tips en persoonlijke verhalen en aangevuld wordt met prachtige foto’s, vertelt Lauren Conrad de basics om van elk feestje een succes te maken. Van nieuwjaarsfeestje tot verjaardag en van bruiloft tot babyshower: Lauren knows it all.

Celebrate verschijnt op 10 november bij Blossom Books.

Duizend hoog door Katherine McGee

15 november is de dag dat iedereen Duizend hoog lezen mag. Dit boek staat hoog op mijn lijst met boeken die ik dit jaar wil lezen. Nog een paar nachtjes slapen…

In 2118 is New York de stad van innovatie en dromen. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt ‘wie hoog klimt kan laag vallen’ wel heel letterlijk…

Duizend hoog verschijnt op 15 november bij Moon.

cravings

Cravings door Chrissy Teigen

Chrissy Teigen is de vrouw van John Legend, maar ze is ook meer dan dat. Ze is bijvoorbeeld de vriendin van Kim Kardashian, moeder van Luna Simone Stephens en waarschijnlijk ook dochter van minimaal twee mensen. Dat de marketing van dit boek om haar man draait is te begrijpen, maar wel jammer. Teigen is namelijk een foodie met een kookboek. Daar hebben we John Legend toch niet voor nodig?

Koken met Chrissy Teigen! De vrouw van John Legend weet wel wat lekker is… Haar kookboek Cravings bevat de recepten voor alles waarnaar Chrissy verlangt. En dat zijn niet alleen maar gezonde salades, maar ook smakelijke pasta’s, spicy noodles en heerlijke groenteschotels. De gerechten lijken heel imponerend, maar zijn verrassend makkelijk om te maken. Stil je honger – en die van je man – met Cravings!

Cravings verschijnt op 29 november bij Kosmos Uitgevers.

Welk boek ga jij deze maand sowieso lezen?

2 Comments
Previous Post
03/11/2016
Next Post
03/11/2016

2 Comments

  • Michelle

    Ik wil sowieso Cravings van Crissy Teigen aanschaffen. Ik vind haar zo tof en ik hou van eten. Beter kan eigenlijk niet toch?

  • Sanne

    Oeeeeeeh, bedankt voor de tips weer! Ik heb de nieuwe J.K. Rowling (in het Engels) nog liggen, dus daar moet ik nodig aan beginnen. En het nieuwe boek van Greet Op Den Beeck! Zo benieuwd naar!

Leave a Reply