Boekennieuws

7 nieuwe boeken om in november te lezen

Als een nieuwe maand aanbreekt, voelt het altijd een beetje alsof het nieuwjaarsdag is. Een nieuw begin! Nieuwe boeken! Daar horen natuurlijk de welbekende to do-lijstjes bij. Welke boeken wil ik deze maand lezen? En welke verschijnen er eigenlijk? Daarom een overzicht van de nieuwe boeken die in november in de boekhandel komen te liggen!

Rens Kroes - Mijn lifestyle guide

1. RENS, Mijn lifestyle guide
Rens Kroes

⤷ Verschenen

Het nieuwste, en vijfde, boek van powerfoodie Rens Kroes is er eentje om in de boekenkast te hebben. Dit keer geen kookboek, maar juist een lifestyle boek. Rens laat je nu zien hoe je gezond leeft in plaats van alleen eten. Van actieve sportsessie tot aan hoe je het beste kunt relaxen. Het doel? Goed voor jezelf zorgen. Love it!

Rens, Mijn lifestyle guide is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

2. Poezen: handleiding voor bazen
Annemarie Piers & Maartje Kuiper

⤷ Verschenen

Kattenliefhebbers opgelet! Dit is dé handleiding die je wilt hebben. Echt! Of cadeau wil geven aan je mede-kattenliefhebber. Wat dacht je van een workshop hoe je het beste jouw lievelingshuisdier kunt aaien? Of het ontcijferen wat hij/zij zegt? Juist. Hebben die hap!

Als je denkt dat je alles van poezen afweet, dan heb je het waarschijnlijk mis. Katten houden veel verborgen voor mensen. Tenminste, dat denken ze. Maar nu is er dit boek! Het is afgelopen met mysterieuze en ondoorgrondelijke poezen. Als je dit boek uithebt, weet je wat je poes wil zeggen als ze haar staart in een krul houdt. En hoe belangrijk samen spelen met je kat is.

Poezen: handleiding voor bazen is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

3. Wabi sabi
Francesc Miralles

⤷ 6 november 2018

Schrijver van bestseller Ikigai heeft een boek geschreven. Niet zomaar eentje, maar een roman. Uiteraard met de Japanese levenskunst in de hoofdrol!

Als Samuel, een introverte, ietwat eenzame literatuurdocent, op een dag zijn voordeur opent, glipt er een kat zijn huis in. Hoewel hij zich eigenlijk zo snel mogelijk van de indringer wil ontdoen, zet hij toch wat eten voor hem neer. Zijn simpele daad van zorg en aandacht voor de kat zet een reeks ontmoetingen in gang met mensen die altijd al in zijn buurt waren, maar aan wie hij geen aandacht schonk. Hij begint dingen op te merken die hem tot dan toe waren ontgaan.

Wabi sabi is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

4. Bestemd voor mij
Chantal van Gastel

⤷ 8 november 2018

Oh yes, Chantal van Gastel heeft ook weer een nieuwe geschreven! En met dit boek is het tijd om je alvast voor te bereiden om op heerlijke feestdagen die binnenkort weer voor de deur staan. Ook leuk: je kunt alvast de eerste 3 hoofdstukken lezen. Klik hier!

Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Al jarenlang delen ze alles met elkaar, maar er is een nadeel: ze zien elkaar veel te weinig. Daarom besluiten de vriendinnen bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger al hun vakanties doorbrachten. Bij aankomst wacht hen echter een verrassing…

Bestemd voor mij is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

5. De bruggenbouwer
Markus Zusak

⤷ 20 november 2018

Fan van De boekendief? Dan kan je je geluk vast niet op; Markus Zusak heeft weer een gloedjenieuw boek! Een verhaal over het wel een wee van vijf broers die zonder ouders wonen. Totdat de vader na jaren voor de deur staat met een verrassend verzoek… spannend! Dit boek staat sowieso hoog op mijn leeslijst deze maand!

De bruggenbouwer is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

6. De koopman van Peru
Natasha Pulley

⤷ 21 november 2018

Weer eentje met een nieuw boek… Natasha Pulley kun je kennen van De horlogemaker van Londen waarmee ze menig lezersharten heeft veroverd. Zo niet, geen probleem! Dit boek staat helemaal los van haar debuut en gaat over een koopman in Peru. Tenminste, dat is wat ik uit de titel kan opmaken. Hier gaat het boek echt over:

Peru, 1859. Merrick Tremayne reist, met tegenzin, in opdracht van de Britse overheid af naar Bedlam. Daar moet hij op zoek naar de bomen die kinine herbergen, het enige geneesmiddel tegen de om zich heen grijpende malaria. Hij raakt verstrikt in een wereld van kolonialisme, oerwouden, bewegende standbeelden en ontmoet priester Raphael die de verhalen over mysterieuze verdwijningen kent.

De koopman van Peru is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

7. Gwendys knoppenkist
Stephen King & Richard Chizmar

⤷ 23 november 2018

Stephen King heeft (alweer) een nieuw boek geschreven. Nu met mede-schrijver Richard Chizmar. Dit keer in de hoofdrol: de twaalfjarige Gwendy Peterson en een enge meneer met een zwart hoedje. Zal vast niet goed aflopen… Wat denk jij?

In de zomer van 1974 neemt de 12-jarige Gwendy Peterson elke dag de trap. Als Gwendy op een dag boven aan de trap op adem staat te komen, wordt ze aangesproken door een vreemdeling. Op een bankje in de schaduw zit een man. Op zijn hoofd heeft hij een zwart hoedje. Er zullen dagen komen dat Gwendy nachtmerries heeft over dat hoedje.

Gwendys knoppenkist is zowel online als offline te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij bol.com.

Want to read?

Voor de gelegenheid heb ik op Goodreads een boekenkast aangemaakt voor deze boeken. Toevoegen aan jouw eigen Want-to-read verzameling? Je vindt ze hier. Voeg me gelijk even toe als vriend, vind ik leuk!

No Comments
Previous Post
05/11/2018
Next Post
05/11/2018

No Comments

Leave a Reply