Boekennieuws

Dit zijn de boeken die in oktober verschijnen

Een nieuwe maand, nieuwe boeken. Een perfecte maand om de liefde voor lezen te omhelzen. Het is namelijk #Boektober, een maand waarin je al je boekdromen kan waarmaken door bijvoorbeeld iets meer te lezen dan je normaal doet. Zoals je eigenlijk elke maand doet maar het idee van #Boektober, ja, daar gaat het om. En om je daar een handje bij te helpen zijn dit de 6 nieuwe boeken die in oktober uitkomen.

okt01

Sterrenstof door Krystal Sutherland

Young & Awesome is een nieuwe uitgeverij en doet de YA-hart (inclusief die van mij) sneller kloppen. Ze zijn nog een beetje stil in boekenland maar met dit boek van Krystal Sutherland denk ik dat het niet voor lang is. Sterrenstof lijkt mij zo’n heerlijke YA-klassieker waar we met z’n allen zo van houden.

Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

Sterrenstof verschijnt op 19 oktober bij Young & Awesome, een imprint van Leopold.

De eerste vrouw door Susan Smit

Susan Smit is van alle markten thuis. Schrijft als een tierelier en een aanbod van boeken voor ieder wat wils. Dit boek ga ik binnenkort aan mijn collectie Smit-boeken toevoegen.

Zij was de diva van de internationale operahuizen die had gezworen nooit te trouwen. Hij was de vechter, de gokker, de hartenbreker met het engelengezicht die furore maakte op het toneel. Samen vormden de Amerikaanse Geraldine Ferrar en de Nederlander Lou Tellegen een van de meest legendarische artiestenkoppels aller tijden.

In De eerste vrouw verbeeldt Susan Smit met trefzekere pen hun grenzeloze ambitie, hun twijfels, angsten en hartstochtelijke liefde die is gedoemd te mislukken. Maar tegelijkertijd is de roman het verhaal van een opwindende tijd waarin Europa in een gruwelijke oorlog haar onschuld verliest; de vrouwenbeweging voorzichtig voet aan de grond krijgt, en een massamedium het levenslicht ziet dat de wereld voorgoed zal veranderen: de film.

De eerste vrouw is deze week verschenen bij Lebowski.

okt02

Het verhaal van het verloren kind door Elena Ferrante

Een beetje te laat voor het Ferrante-feestje maar ik ben er. Dit is het vierde en laatste deel van de Napolitaanse romans en het eerste deel ligt te wachten om gelezen te worden. Een boekenreeks die vaker is aangeraden. Voor op het leeslijstje!

Beide vrouwen zijn volwassen: de grote ontdekkingen van het leven zijn gedaan, zijn grillen en verliezen zijn verdragen en geleden. Beide vriendinnen hebben gevochten om te ontsnappen aan de Napolitaanse volksbuurt waar ze opgroeiden. Elena heeft gestudeerd, is getrouwd, naar Florence verhuisd, heeft kinderen gekregen en is inmiddels een gevierd schrijfster. Lila is er daarentegen nooit in geslaagd los te komen van haar geboortestad. Ze is weliswaar succesvol ondernemer geworden, maar haar succes heeft haar dichter gebracht bij de vriendjespolitiek, het chauvinisme en de georganiseerde criminaliteit die de buurt in hun greep houden.

Tegen de achtergrond van een verleidelijk en gevaarlijk Napels en een wereld die voortdurend verandert, vertelt Elena Ferrante met ongeëvenaarde eerlijkheid en glans het verhaal van Elena’s en Lila’s levenslange vriendschap.

Het verhaal van het verloren kind verschijnt op 11 oktober bij de Wereldbibliotheek.

Dans met mij door Jojo Moyes

Een nieuwe Moyes voor in de boekenkast! De verwachtingen zijn hoog en tot nu toe heeft ze deze allemaal waargemaakt. De eerste regenachtige zondag is Dans met mij aan de beurt om verslonden te worden.

In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs opa Henri, die zelf heeft gestudeerd aan le Cadre noir, een van de meest prestigieuze rijscholen in Frankrijk. Hij hoopt dat het Sarah een kans in het leven zal geven. Maar als het noodlot toeslaat staat Sarah er weer alleen voor.

Natasha is advocate Jeugdrecht en raakt vaak te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar bijna ex-man Mac, maar nu komt hij tijdelijk weer wonen in het huis dat nog van hen beiden is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet en haar een helpende hand biedt, zet dit haar leven pas echt op z’n kop.

Dans met mij verschijnt op 4 oktober bij De Fontein.

okt03

Oprecht door Colleen Hoover

Ik heb de eer gehad om de nieuwste Hoover te mogen lezen en zoals je van haar gewend bent is Oprecht weer zo out-of-the-box geschreven dat je alleen daarom al het boek geweldig vindt. De uitgeverij kan er ook wat van. Om het verschijnen te vieren mag ik donderdag een avond mijn bekentenis op doek schilderen. Daar gaat het boek trouwens over, bekentenissen en kunst. Maar eigenlijk gaat dit boek over zoveel meer. Daar later meer over.

Auburn heeft een extra baantje nodig en solliciteert bij kunstenaar Owen Gentry. Ze voelt zich meteen aangetrokken tot de mysterieuze, artistieke Owen. Maar hij heeft geheimen. Heel grote geheimen, die een toekomst voor hen samen in de weg staan. Vooral als hij ze níét opbiecht.

Oprecht verschijnt op 11 oktober bij Zomer & Keuning.

De levenden en de doden in Winsford door Håkan Nesser

De liefde voor spannende boeken begint te komen en daarom een nieuwe ontdekking: Håkan Nesser. Niet zo nieuw voor de kenner, Nesser is namelijk een gevestigde naam in Zweden. Hij is binnenkort ook in Nederland dus zo onbekend zal bij de Nederlandse kenners ook niet zijn. Slapeloze nachten, kom maar op!

Op een avond in november arriveert de mysterieuze Maria in het pittoreske Engelse plaatsje Winsford. Ze betrekt er voor zes maanden een afgelegen cottage. Haar enige voornemen is om haar geliefde hond Castor te overleven. Gaandeweg blijkt dat ze vreselijke geheimen met zich meedraagt. Wat gebeurde er dertig jaar geleden in Marokko? Waar is haar echtgenoot? Voor wie rent ze weg?

De levenden en de doden in Winsford verschijnt op 11 oktober bij De Geus.

Dit zijn de boeken die in oktober uitkomen. Zit er wat voor jou bij? Ik hoop het. Happy #Boektober!

1 Comment
Previous Post
03/10/2016
Next Post
03/10/2016

1 Comment

  • Eveline

    Ik wil heel graag het boek van Colleen Hoover lezen, ik ben daar zo benieuwd naar!

Leave a Reply