Boekennieuws

5 boeken die in augustus uitkomen

Het is vandaag een speciale dag. Een nieuwe week is aangebroken en niet geheel onbelangrijk, een nieuwe maand. Maandag, 1 augustus. Twee goede redenen om een nieuwe pagina in je eigen boek des levens (haha) open te slaan en je goede voornemens met beide handen aan te pakken. Door meer te lezen bijvoorbeeld, letterlijk en figuurlijk, met deze vijf nieuwe boeken die deze mooie zomerse maand uitkomen.

newaug20

Het Nest door Cynthia Sweeney

Dit is zo’n boek waar het liefde op het eerste gezicht was. Het Nest is een echte beauty en ik had ‘m bijna gekocht voor de sier. Hoe oppervlakkig het ook mag klinken. En al heb ik dit boek nog niet in mijn boekenkast staan, over een paar dagen gaat dit veranderen. Na wat positieve geluiden te hebben gehoord moet ik ‘m echt hebben. En dat ie in het Nederlands wordt uitgegeven is natuurlijk een doorslaggevende reden om mezelf te overtuigen dat ik dit boek nodig heb in mijn leven…

Een haarscherpe roman over de kracht van familiebanden en vriendschap, over hoezeer we op anderen steunen maar hen ook teleurstellen, en over de verstikkende invloed van geld. Elke familie heeft zo haar problemen. De Plumbs alleen wat meer dan andere. Na jaren van onderhuidse spanningen barst uiteindelijk de bom wanneer Melody, Beatrice en Jack Plumb in een restaurant hun charismatische maar roekeloze broer Leo opwachten, die net uit een afkickkliniek komt. Een paar maanden daarvoor heeft Leo, dronken achter het stuur, een ongeluk veroorzaakt met ernstige gevolgen voor zijn jonge bijrijdster. De kosten daarvan hebben een groot gat geslagen in de erfenis waarop iedereen had gerekend. Lukt het Leo’s broer en zussen om hem zo onder druk te zetten dat hij het verdampte geld terugverdient?

Het Nest verschijnt op 4 augustus 2016 bij Ambo Anthos.

Het meisje met de onderrugtattoo door Amy Schumer

Tegenwoordig schrijft iedereen een boek en waarom ook niet. Helemaal als je Amy Schumer je naam is. Deze dame mag zich allang schrijver noemen met haar films en grappen als comedienne in haar eigen televisieprogramma.

Zij is de leukste vrouw van Amerika. Misschien wel van de hele wereld. Ze houdt van provoceren, gaat geen enkele uitdaging uit de weg en is niet bang om zichzelf belachelijk te maken. Deze openhartige memoir laat de lezer zowel huiveren als hardop lachen van herkenning. Amy kijkt terug op haar jeugd, haar rise to fame, de hechte band met haar zusje Kim en haar vastberadenheid om de wereld elke dag eerlijk en humorvol tegemoet te treden.

Het meisje met de onderrugtattoo verschijnt op 22 augustus 2016 The House of Books.

Mensen zonder uitstraling door Jente Posthuma

Weer zo’n succesverhaal waar ik verliefd wordt op een boek zonder een zinnig woord erover gelezen te hebben. Zowel de naam van het boek als het uiterlijk van het boek vind ik zo mooi dat ik verkocht ben. Nu nog even lezen waar het daadwerkelijk over gaat. Lees je mee?

De stuurloze hoofdpersoon van Mensen zonder uitstraling leeft in de schaduw van haar moeder, een ontevreden actrice. Haar vader is hoofd van een psychiatrische inrichting. Psychopaten en depressieven raadt hij aan hun bezigheden in afgepaste tijdsblokken in te delen, zodat ze meer controle krijgen over hun bestaan. Zijn dochter geeft hij hetzelfde advies. Dan overlijdt haar moeder en blijven vader en dochter over.

Mensen zonder uitstraling verschijnt op 15 augustus 2016 bij Atlas Contact.

 

MAANDDUMP

Elke dag maandag door Jessica Brody

Yes! Blossom Books komt weer met een nieuw boek en ik sta weer te popelen om het te mogen lezen. Ik mag dan als fan en vriend van de uitgeverij (mag ik mezelf zo noemen, Lotte en Myrthe?) een beetje bevooroordeeld zijn maar dit is weer echt een pareltje uit hun boekenstal. Watch and learn:

Ellison Sparks heeft de ergste maandag ooit. Ze krijgt een verkeersboete, staat vreselijk op de schoolfoto, verpest haar softbal-try outs en haar speech voor de klassenvertegenwoordigersverkiezing en tot overmaat van ramp maakt haar rockster-vriendje Tristan het uit. Om niks!

Ellie is ervan overtuigd dat als ze deze maandag over zou kunnen doen, alles goed zal komen. Dus als ze de volgende ochtend wakker wordt en ontdekt dat het wéér maandag is, weet ze precies wat haar te doen staat: voorkomen dat Tristan het uitmaakt. Maar hoe vaak ze de maandag ook over mag doen, het lijkt erop dat het steeds hetzelfde eindigt… Lukt het Ellie om er een goede dag van te maken? Of blijft het voor altijd maandag?

Elke dag maandag verschijnt op 15 augustus 2016 bij Blossom Books.

Dumplin’ door Julie Murphy

Een klein beetje valsspelen want dit boek is dus al verschenen. Stond op mijn augustus-lijstje maar soms loopt het anders dan gepland en ligt het boek al in de boekhandel. Alleen maar goed want dit boek kun je nu al vinden in de boekhandel, #winning. Dit boek staat hoog op mijn te-lezen-lijstje en ik verwacht er veel van, waarvan veel girlpower.

Willowdean Dickson heeft een maatje meer en vindt dat geen probleem, terwijl iedereen om haar heen geobsedeerd is door de aankomende missverkiezing. Pas als Will een relatie krijgt met haar oogverblindend knappe collega Bo, begint ze te twijfelen over haar figuur. Om haar zelfvertrouwen terug te krijgen, besluit Will het meest afschuwelijke te doen dat ze zich kan voorstellen: ze geeft zichzelf op voor de Clover City’s Missverkiezing. Gaandeweg laat Will niet alleen Clover City versteld staan, maar vooral zichzelf.

Dumplin’ ligt nu in de boekhandel en is verschenen bij Moon.

 

Zo, dat waren ze voor nu. Een goed begin van augustus met vijf nieuwe boeken. Zit er wat voor jou bij? En niet geheel onbelangrijk – van welke boek zou jij een recensie willen lezen? Ik ben benieuwd!

2 Comments
Previous Post
01/08/2016
Next Post
01/08/2016

2 Comments

  • Lotte

    Natuurlijk mag dat!

  • Silke

    Ik heb dumplin al een tijdje in mijn visier. Waarschijnlijk omdat het onderwerp me zo nauw aan het hart ligt. Nu hij in het Nederlands uitkomt, moet ik er misschien toch echt eens werk van maken!

Leave a Reply