Boekennieuws

Wat te doen… in de Boekenweek

De leukste week van het jaar is begonnen: de Boekenweek. Een week van negen dagen waar alles draait om boeken, boeken en nog eens boeken. Het is dus tijd om alle dagen van de week boek gerelateerde dingen te doen. Ik geef je alvast een paar tips om deze Boekenweek te gaan doen.

  • Boeken kopen. Heel veel boeken. En je krijgt het Boekenweekgeschenk van Dimitri Verhulst er als cadeau bij!

 

  • Vanavond om 20:20 uur op NPO 2: de NTR Boekenquiz kijken. Ja, is leuk! Drie schrijvers met aanhangsel strijden tegen elkaar over de wondere wereld van de literatuur. En als je goed kijkt zie je mij misschien wel achter Willie Wartaal zitten…

 

  • Niets is fijner dan een boek lezen. Houd een boekenfeestje voor één en plan een hele dag/middag/avond (omcirkel naar keuze) te lezen. Een nieuw boek, het boek waar je al in leest of lees je mooiste boek gewoon nog een keer!

 

  • Meer weten over literatuur? De Boekenweekessay, door Pieter Steinz, is de perfecte manier om een kijkje achter de schermen te krijgen en dat voor maar €2,50!

 

  • Loop even naar de boekhandel bij je in de buurt. Scheltema bijvoorbeeld heeft een elke dag wat voor je in petto. Wat dacht je van een Alice in Wonderland high tea?

 

  • Op zaterdag 14 maart is het Boekenbal voor lezers in De Lichtfabriek te Haarlem. De perfecte plek om de liefde voor het boek te vieren. Samen met andere lezen maar ook met schrijvers: ze lopen hier in het wild om. Aanrader dus!

 

 • Ik vind het heel fijn om in de trein te lezen. Soms neem ik ook liever de trein dan de auto om tijd te creëren voor een goed boek. De laatste dag van de Boekenweek vind je mij daarom ook in de trein: op vertoon van het Boekenweekgeschenk (van dit jaar) mag je op zondag 15 maart de hele dag gratis reizen met de trein. Het Boekengeschenk is dus je treinkaartje. Af en toe een tussenstop voor koffie en wat lekkers en mijn zondag kan niet meer stuk…

Ik wil je graag een fijne Boekenweek wensen. Ik ben heel benieuwd wat je de komende negen dagen gaat doen. Vertel al jouw tips, ze zijn welkom!

2 Comments
Previous Post
07/03/2015
Next Post
07/03/2015

2 Comments

 • Dina

  Woeeei fijne boekenweek meis! Zal ik Lord of the Rings uitkrijgen in een week?

 • Sanne - loveisthenewblack

  Wat een leuke tips! Het is heerlijk om in de trein te lezen. Tijd die je anders kwijt bent aan doelloos Facebook’en en Instagram, besteed je dan aan een fijn boek. Ik ben bezig in De Kat, nu al een ontzettend mooi boek.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: