Boekrecensies

Recensie: Sidney Vollmer – Alles Ruikt Naar Chocola

Het was een donderdagavond toen ik mijn eerste ontmoeting had met Vollmers eerste woorden. Ik was literair aan het borrelen en Vollmer hield me gezelschap met zijn stem. En zijn verhaal. Hij las voor uit zijn debuutroman en ik luisterde. Zo was het gewoon. Hij vertelde, ik hing aan zijn lippen. Ik kan het niet beter omschrijven. In de tram naar huis kreeg ik afkickverschijnselen. Ik moest meer over Thomas, de hoofdrolspeler, weten. Ik moest en zou Sidney Vollmer in huis halen zodat hij mij het hele verhaal kon vertellen.


Thomas is een creatieve jongen van negentien en heeft, net als Vollmer, hobby’s. Hij is frontman van The Guilty Pleasures en zijn grootste fan is zijn vader. Althans, dat was zijn vader. In het jaar dat je een kijkje in de keuken neemt van beginnend en professioneel artiest overlijdt Thomas’ vader. Moeilijk te combineren; succes en verlies. Toch lukt het hem om een afspraak te krijgen met een invloedrijk persoon uit de Engelse muziekwereld. En dan gaat het allemaal niet zoals gepland; succes en verlies zijn twee verschillende levensfases.Ik mag in mijn handen knijpen dat ik niemand, even afkloppen, in mijn omgeving heb verloren aan de hemel. Ik kan er niet over meepraten en ik weet niet hoe het voelt. Ik ben geen artiest, verre van, en ik ben geen jongen van negentien. Toch kan ik me goed identificeren met Thomas Mitchell. Je voelt zijn verdriet en zijn liefde voor de muziek. Zijn personage is prachtig beschreven en de opbouw van het rouwproces is levensecht. Het verhaal is compleet wanneer je de laatste bladzijde leest en je realiseert dat je iedereen in het boek gaat missen. Dan vind ik je als debutant, Vollmer, gewoon meer dan een debutant. Je hoort dan bij de grote namen.

En daar staat het boek Alles Ruikt Naar Chocola ook, in mijn boekenkast tussen de grote schrijvers en mijn mooiste boeken. Ik adviseer je een jas aan te trekken en snel naar de betere boekhandels te rennen. Vergeet de betere supermarkt ook niet, een debuutroman om chocola bij te eten.

 

10 Comments
Previous Post
06/11/2011
Next Post
06/11/2011

10 Comments

 • Shirley

  Je hebt het prachtig omschreven ;) Klinkt interessant!

 • Wieke

  Ik kreeg het ook vorige week al aangeraden. Ik ben zooo benieuwd!!

 • Jessica

  Hier ben ik wel benieuwd naar…

 • Marlies

  Deze ga ik noteren op het lijstje! (: Heel mooi beschreven, ik ben erg benieuwd!

 • lau

  Een goeie recensie van alles ruikt naar chocola. Die jongens onder elkaar, de muziek en niet te vergeten de ‘chocola scène ‘: Wow….

  Heerlijk, eerlijk, puur boek.

  Heb VOllmer ook eens horen optreden.Ik hoop zó dat hij door gaat breken. Kunnen wel een alternatief gebruiken voor die james worthy, nietwaar ladies?

 • Claudia

  Wauw, dat klinkt fantastisch. Ik voeg hem toe aan m’n verlanglijstje. Veel dank voor de mooie beschrijving.

 • Jorge

  Je hebt het prachtig omschreven Klinkt interessant!
  +1

 • Quincy

  Klinkt als een super leuk boek! :-) Zal het overwegen om ook te gaan lezen!

 • BookApp – Vollmer’s manier van interactief lezen | HOW ABOUT A BOOK

  […] het échte interactieve lezen. Meer weten over het boek zelf? Ik heb een recensie geschreven over Alles Ruik Naar Chocola, een verhaal over Thomas, succes en verlies. Wat vind jij van het interactieve lezen van een boek, […]

 • leila

  welke relatie bestaat er tussen het kaftontwerp en de inhoud van het boek?

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: