Lezen

Is de herfst al begonnen?

De herfst is mijn favoriete seizoen aller tijden en dan begrijp je natuurlijk wel dat ik de weersomstandigheden de afgelopen vijf dagen teleurstellend vind. Het is te warm voor een sjaal, ik draag nog altijd sandalen (lees: open schoenen) en als ik op de bank lig met een dekentje kijkt zelfs mijn hond raar mijn kant op. De zomer mag dan voorbij zijn, toch staat de zon in de weg voor heerlijke druilerige dagen die perfect dienen voor onbeperkte leesdagen. Daarom een lijstje met alles herfst.

1. Om de zonneschijn de rug toe te keren lees ik spontaan duistere boeken: thrillers. Niets voor mij maar ik mis wat donkers in mijn leven. Je moet wat.

2. De herfst is natuurlijk niet compleet zonder een Pumpkin Spice Latte…

3. Dekentjes in overvloed. Ik kom ze overal tegen waar ik kom. Niet eerlijk. Of wat dacht je van sjaals? Ik zie ze wel maar ze horen er nog niet. Nogmaals: niet eerlijk.

4. Blote benen zijn fijn maar een panty is veel fijner. Doei scheermes (grapje) en doei net niet bruine benen!

5. Weer of geen weer, in september en oktober is het hoogseizoen in boekenland en komen de mooiste, leukste en meeste boeken uit. Dat maakt het toch iets beter.

6. Deze trui is gemaakt om in te lezen, vind ik.

7. Lezen kan altijd. Wat zeur ik nou eigenlijk? Dan maar met schuldgevoel de hele zondag in bed liggen met een boek of tien. Ik verzin de regen er wel bij.

8. Eigenlijk is iets om naar uit te kijken ook heel leuk. Zoals je verjaardag, een vakantie of ein-de-lijk dat boek waar je al jaren op zit te wachten. De herfst staat dan nog niet voor de deur, het duurt niet lang tot het zover is. Fall is coming!

Ik schreef al eerder waarom de herfst het perfecte seizoen is om te lezen. Klik hier om het lezen, vind je vast leuk!

Ben jij ook zo’n liefhebber van de herfst? Waar kijk jij het meest naar uit?

9 Comments
Previous Post
26/09/2016
Next Post
26/09/2016

9 Comments

 • Sanne

  YES PLEASE! Kom maar op met die herfst! Ik kan niet wachten!

 • dingen die fijn zijn

  Boswandelingen, warme choc en lezen onder een dekentje!

 • Jantine

  De herfst is gewoon fijn! Gelukkig ruikt het ondertussen wel al overal herfstig <3 en zijn de bomen aardig aan het verkleuren. De dikke kleren komen nog wel, en ondertussen lees ik lekker buiten. Puh.

  Maar inderdaad, de herfst is een fantastisch seizoen. Ik lief de herfst, en van mij mag het ook wel meer gaan regenen eigenlijk. Maar morgen niet, morgen moet ik naar buiten =P

 • Sam

  JA alsjeblieft herfst, ik wil weer kaarsjes aan kunnen steken en onder een dekentjes liggen met een dik boek zonder aangekeken te worden alsof ik de zon heb beledigd….

 • Luna

  Ik ben toch echt wel een zomerlezer denk ik. Uren buiten zitten, wel of niet onder een parasol. Een mok koffie erbij en ik ben happy. Maar laatst begon ik stiekem wel uit te kijken naar een warme chocomel met slagroom, iets wat je niet snel neemt op een terras als het bijna dertig graden is grinn. En Pumpkin Spice Latte staat nog steeds op mijn food-bucketlist :)

 • Annelies

  Ik kijk er ook wel naar uit, ben dan ook niet zo’n buiten-in-het-zonnetje-lezer. Lezen is het leukst met een thee, chocolade, een dekentje en regen die op de ramen tikt.

 • Elisa

  Jep, ik ben ook een herfstmeisje! Herfst staat voor mij ook altijd gelijk aan het filmfestival hier in de stad en de Boekenbeurs in Antwerpen. Can’t wait! Moooie schoenen trouwens op die eerste foto <3

 • Mascha

  Geweldig stuk. Ik houd ook van de herst. Al vind ik lezen in de schaduw ook geen ramp. Maar indd met een deken op de bank is hemels. ( of in bed)

  Er is trouwens regenmuziek op youube. Dan hoor je 2 uur lang regenwoud regen. Hoef je die niet te verzinnen. Haha

  Ps: Bij 2 heb je niet compleet met, ik denk dat je zonder bedoeld.

 • zwartraafje

  Ik hou van vrijwel elk seizoen maar de herfst vind ik het mooiste. Ok, tijdens een fietstochtje is de kans groot dat je in een regenbui terechtkomt én mijn lichaam hangt het altijd extra uit tijdens de ommekeer van de warme zomermaanden naar de koudere én natte herfst maar … prachtige kleuren, thee, dekentjes, zetel, knus, lichtjes én natuurlijk ook BOEKEN.

Leave a Reply