Boekennieuws

Become someone else

“Dat was de druppel. Ik ging hyperventileren. Ik sloot mijn ogen en wurmde mijn armen omhoog. Ik zwom wanhopig tussen de kronkelende lichamen door. Bijna barstte ik in tranen uit toen ik koele lucht op mijn gezicht voelde. Ik had het balkon bereikt. Wankelend liep ik naar een loveseat toe en leunend tegen de rugleunig zoog ik verwilderd de frisse lucht diep in.” En daar gebeurd het, simpelweg alleen al door deze zinnen te lezen. Ik raak mezelf kwijt, ik word de hoofdpersoon van het boek.

Ik kan tijdens het lezen van een goed boek zo in het verhaal opgaan dat ik mijn eigen bestaan helemaal vergeet en ik denk niet dat ik de enige ben die dit zo ervaart. Zo ook Love Agency uit Litouwen. Zij bedachten namelijk een campagne voor een boekhandel. Benieuwd hoe zij dit heb uitgebeeld?
Persoonlijk vind ik dit een eerbetoon aan de schrijver: wat een mens met een paar woorden kan doen!

Kan jij je hier in vinden? Raak jij ook af en toe jezelf helemaal kwijt als je in een verhaal zit? Ik ben benieuwd!

14 Comments
Previous Post
18/05/2011
Next Post
18/05/2011

14 Comments

 • Lauradenkt

  Haha geweldig die foto’s! Ja, ik raak mezelf soms kwijt in boeken en dat is ook één van de voorwaarden die ik stel aan een goed boek: dat ik helemaal in de wereld van het verhaal zit :)

 • Kim

  Die foto’s zijn super! Ik kan mezelf ook compleet verliezen in een boek, daar wordt het verhaal alleen maar mooier van!

 • Lieke

  Wauw, wat een gave foto’s! ö

 • Chezzelia

  Ik vind het juist ontzettend belangrijk om helemaal in een verhaal te gaan.. dan vind ik het een goed boek!

 • Liselot

  Ja ik leef me ook altijd zo in in de hoofdpersoon! Meestal als ik het boek dan uit heb weet ik even niet meer wat ik met míjn leven aanmoet haha

 • Sam

  Helemaal opgaan in een verhaal vind ik echt geweldig! Dat is juist het mooie aan schrijven en lezen. :)
  Echt wel een must voor een boek.

  Alleen laatst las ik 3 chicklits achter elkaar en leek het net of hetzelfde meisje met 3 verschillende mannen verkering kreeg en ook nog met ze ging trouwen xD Dat was misschien niet het slimste idee van mij.

 • Chantal

  Ik vind het heerlijk om je te verliezen in een boek. Dan weet je zeker dat een boek goed is.

 • Benthe

  Wauw, prachtige campagne!

 • Kim

  Oh, helemaal. Je hoeft niet tegen me te praten wanneer ik aan het lezen ben, want ik hoor je toch niet. En als het boek een dramatisch einde heeft (zoals HP & Halfblood Prince) dan duurt het wel even voordat ik weer terug ben uit die wereld. Maar dat aspect vind ik juist het allermooist van boeken. :)

 • Marcel van Driel

  Wow, wat een geweldige foto’s! Wat goed om ons hierop te wijzen. Als schrijver verlies ik mij ook regelmatig in mijn eigen hoofdpersoon, al ga ik gelukkig niet lijken op een 14-jarige tiener met rood haar en sproetjes :)

 • Jennifer

  Oeh, wat een leuke kaften! Die van Don Quichot zou ik wel graag willen hebben! <3

 • DalaLuz

  Leuk! Ja, met een goed boek kan ik overal heen reizen in mijn hoofd, heerlijk!

 • Susanne

  ooh hoe leuk ik zou meteen een boek kopen die zo’n cover zou hebben

 • Marinda

  Heerlijk gevoel!! dat gevoel is goed te linken aan jouw quote: “i dont do drugs, i do books”.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: