Foto is gemaakt door Bianca Toeps

Ik ben Claudia, 26 jaar, overdag een stadsmeisje in Amsterdam en in de avond een dorpsmeisje ergens in de Beemster. Oja: ik houd heel erg van boeken (duh). Van kleins af aan zag ik dat lezen werd onderschat, alsof er werkelijk een laagje stof op de boeken lag. Onzin! Daarom ben ik met deze blog begonnen: om de glitters tevoorschijn te halen en al het pracht en praal uit de boekenwereld te delen. Dit is mijn blog, over (jawel) boeken, want daar raak ik niet over uitgepraat…

Een paar leuke weetjes:

Favoriete boek

Ik geef je de zon van Jandy Nelson. Als er een boek is dat ik zelf had willen schrijven dan is het dit boek wel. Man, wat kan die vrouw schrijven!

De perfecte leesdag

Elke dag waarop ik kan lezen is in feite perfect. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd, haha. Nee serieus: geef mij een boek en ik ben gelukkig. Een beetje tijd (zo’n drie uur) en een kop koffie (in een café inclusief lekkere stoel) maken het plaatje af.

De betekenis van howaboutabook

Als je howaboutabook letterlijk overneemt naar het Nederlands, krijg je wat dacht je van een boek en dat is tegelijkertijd een vertaling naar mijn leven: alles draait om boeken. Het maakt niet uit waar ik ben, met wie ik ben of wat ik doe, er gaat geen moment voorbij dat ik niet aan boeken denk.